Bajden: Vjerujem u recipročno priznanje Beograda i Prištine

0

Američki predsjednik Džo Bajden čestitao je Vjosi Osmani na izboru za kosovsku predsjednicu, istakavši da će sa njom zajednički da radi na vladavini zakona i zaštiti prava manjina i vjerskih zajednica, uz podršku za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

“SAD će nastaviti da podržavaju napore za obezbjeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji vjerujemo da treba da bude usredsređen na recipročno priznanje”, kaže se u pismu Bajdena.

Iz kabineta Osmani su saopštili da je Bajden u pismu pomenuo i dobre odnose sa Prištinom, dugo partnerstvo ukorenjeno na zajedničkim vrijednostima, pominjući i ličan odnos porodice Bajden sa Kosovom.

Bajden je istakao da će sa Osmanijevom da radi na prioritetima koji imaju veze sa vladavinom zakona, borbom protiv korupcije, zaštitom prava manjina i vjerskih zajednica, obnovom od posljedica pandemije kovid-19, privrednim razvojem, kao obezbjeđivanjem sigurne energetske bezbjednosti.

Izvor: RTS

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.