Asanović: Opština imala 32, a sada 49 zaposlenih

0

Ukupan broj službenika i namještenika u Opštini Zeta na jučerašnji dan je 49, dok ih je u decembru 2022. godine bio je 32. Kako je kazao Mihailo Asanović, predsjednik Opštine Zeta. Kadrovskim planom za ovu godinu je predviđeno sprovođenje oglasa i zapošljavanje ukupno 56 službenika.

Po kadrovskom planu najviše službenika treba zaposliti u službi Komunalne policije i inspekcije i Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i saobraćaj. U odnosu na opštine naše veličine imamo višestruko manji broj zaposlenih. Da bi se razvijala opština neophodno je da se pojača administrativni kapacitet – rekao je Asanović.

On kaže da zapošljavanje u Komunalnom preduzeću, Turističkoj organizacija Zeta i Komunalnoj policiji i inspekciji koči razgraničenje sa Podgoricom.

– Da bi se krenulo sa zapošljavanjem, posebno u Komunalnom preduzeću neophodno je razgraničenje, odnosno raspodjela imovine između Zete i Podgorice ili da raspišemo oglaše za nabavku imovine. Pošto razgraničenje između Zete i Podgorice ne ide u dobrom smjeru, odnosno neće se brzo završiti ni raspodjela imovine niti teritorijalno razgraničenje, smatramo da brzo nećemo imati imovinu koja nas sleduje. Zato ćemo vrlo brzo raspisati tendere sa kupovinu nekih osnovnih stvari kako bi Komunalno preduzeće počelo da radi. Za sada radi samo centralna kapela i Zelenilo, odnosno ljudi koji održavaju zelene površine. Tu smo zaposlili tri čovjeka koji održavaju površine po Zeti. I za Komunalnu policiju i inspekciju su nam potrebna sredstva za rad, a Podgorica nam ih neće ustupiti nego ćemo morati da kupimo. Za njih su oglasi u toku i trebalo bi brzo da počnu da rade. Zbog svega toga ne možemo raspisati oglase za zapošljavanje dok ne obezbijedimo opremu za rad, jer ne možemo plaćati ljude koji nemaju sa čim da rade – ističe Asanović.

Radiće 70 novih ulica

Asanović kaže da je zadovoljan dosadašnjim ostvarenjem budžeta. Najavljuje i niz projekata koje će realizovati.

– U sledećem mjesecu kreće asfaltiranje i rekonstrukcija 70 ulica. Tender je bio vrijedan 1,2 miliona. U sklopu tih ulica tri su rekonstrukcije, a ostalo su sve nove saobraćajnice. Krenula je izgradnja pijace, a raspisali smo i tender za rekonstrukciju igrališta i doma u Berislavcima. Planiramo dvadesetak projekata za koje radimo projektno-tehničku dokumentaciju. Neki će biti realizovani već u ovoj godini, a neki sledeće. Radiće se i kružni tok u naselju Cijevna, Dom u Mojanovićima, rekonstrukcija Doma u Matagužima i na Tomića Ublu, a radimo idejna rješenja za sportski kompleks Balabani, za park i balon salu u Goričanima… Zeta će u narednom periodu biti veliko gradilište – najavio je Mihailo Asanović.

Mihailo Asanović navodi da su tri odbornika iz koalicije „Za budućnost Zete“ zaposlena u opštinskoj administraciji.

– U pitanju su Anđela Đuretić, koja radi u službi predsjednika, Duško Vuletić u Sekretarijatu za poljoprivredu i Anastasija Damjanović, referentkinja u Sekretarijatu za planiranje prostora – kaže Asanović.

On tvrdi da krize vlasti u Zeti nema.

– Nedavno smo imali sjednicu Skupštine na kojoj smo donijeli odluke. Vlast funkcioniše sa 18 odbornika i potpuno je stabilna, dok opozicija ima 14. Odlučili smo ko će umjesto Milana Stanovića, bivšeg sekretara za planiranje prostora i već ove sedmice će biti imenovana nova sekretarka – navodi Asanović.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.