Američki mediji doveli u opasnost živote ruskih diplomata

0

Lažne optužbe američkih medija o ulozi Rusije u Avganistanu već je dovela do ozbiljnih prijetnji na račun ruskih diplomata, navodi se u saopštenju ruske diplomatske misije u Vašingtonu.

„Neosnovane i anonimne optužbe „Njujork tajmsa“ na račun Moskve kao organizatora ubistava američkih vojnika u Avganistanu već je dovelo do direktnih  prijetnji službenicima ambasade Rusije u Vašingtonu i Londonu“, objavila je ambasada na tviteru.

Oni navode da američki list objavljuje lažljive priče, pošto nema dokaza za svoje optužbe protiv Rusije. Autori ne raspolažu ni sa pravim informacijama o saradnji Moskve i Vašingtona u avganistanskom mirovnom procesu, po pitanju Sirije, Sjeverne Koreje, Venecuele i Irana.

„Prekinite da proizvodite lažne vijesti koje su opasne po život. Tražimo od američkih vlasti da preduzmu efikasne mjere za realizaciju međunarodnih obaveza u okviru Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine“, naglašeno je u saopštenju.

Ranije je „Njujork tajms“ objavio da je izvjesna jedinica ruske vojno-obavještajne službe, navodno, podsticala militante pokreta „Taliban“ da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.