Ambasada Srbije u BiH osudila ispisivanje sramnog grafita: Pozivamo nadležne da se ograde od ovakvih etnički motivisanih djela

0

Povodom ispisivanja sramnih grafita na zgradi pored ambasade Srbije u Sarajevu oglasili su se i iz same ambasade.

Saopštenje abmasade Srbije u BiH vam prenosimo u cjelosti:

– Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini najstrože osuđuje današnji vandalski čin ispisivanja neprimjerenog grafita na zgradi pored naše ambasade u Sarajevu.

Pozivamo nadležne organe BiH da, u najkraćem roku, preduzmu mjere iz svojih nadležnosti, kako bi se počinioci ovog djela što pre identifikovali i priveli pravdi.

Takođe, Ambasada Republike Srbije u BiH poziva predstavnike institucija u BiH da se javno ograde od ovakvih etnički i nacionalno motivisanih djela.

Međusobno uvažavanje sva tri konstitutivna naroda koja žive u BiH, ali i država u regionu, osnovni je preduslov mira i stabilnosti.

Uzimajući u obzir da su na meti vandala danas u Sarajevu i ambasade Slovačke i Mađarske, želimo da verujemo da je ovakvo raspirivanje mržnje samo izolovani slučaj, izveden od strane pojedinaca.

Srbija će nastaviti da bude konstruktivan partner državama u okruženju i uvijek će se zalagati za bolju budućnost svih građana, bez obzira na nacionalnu, etničku i vjersku pripadnost – stoji u obavještenju.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.