Mladen Mikijelj

Alijansa žena DPS-a Nikšić osudila izjavu Janka Jelića

0

Osuđujemo skandaloznu izjavu i sramotnu odluku umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta Janka Jelića, koji je sebi dao za pravo da zabrani teatarskoj sceni Bunt izvođenje predstave “IzloŽene”, čija je tematska okosnica rodna ravnopravnost i nasilje nad ženama, poručuju iz Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

One podsjećaju Jelića, i ne samo njega, na poraznu statistiku po kojoj, prema njihovim riječima, svaka treća žena bar jednom tokom života doživi nasilje, te da je život u strahu od istog, nažalost, stvarnost koju žive djevojke i žene u Crnoj Gori.

“Od grada koji je važio za grad kulture, Nikšić je, zahvaljujući pojedincima sa ovako ograničenim razmišljanjima, koje je, igrom slučaja, zapalo da obnašaju važne funkcije, postao grad u kojem se umjetnost, umjesto da se vrednuje, zabranjuje! U krajnjem, u ime svih žena koje se bore protiv nasilja, pozivamo na odgovornost znalce i stručnjake koji su dotičnog učinili umjetničkim direktorom Nikšićkog pozorišta! Istina, neznalice i primitivci preplavili su pozicije sa kojih se upravlja gradom, ali u neznavenosti i primitivizmu, Jelić je definitivno od juče šampion”, navele su iz iz Alijanse u reagovanju dostavljenom medijima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.