Aleksić negirao da ima veze sa pucnjavom, njegov advokat poručio: Zna se ko je pucao na Šukovića!

0

podgoričkom Višem sudu razmatrana je optužnica koju je zbog pokušaja ubistva policijskog službenika Predraga Šukovića, Više tužilaštvo nedavno podiglo protiv penzionisanog srpskog pukovnika Radovana Aleksića.

Nakon ročišta, Aleksić je za Televiziju Vijesti, po prvi put javno ustvrdio da nema nikakve veze sa ovim slučajem i da mu je sve namješteno.

“11. jula 2016. godine ja sam se nalazio u Beogradu i nemam apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa pokušajem ubistva Predraga Šukovića i uopšte sa tim događajem. Meni nije jasno kome je palo na pamet da mene dovede u vezu sa tim slučajem”, rekao je Aleksić.

On tvrdi da su iz njegovog telefona uklonjeni sadržaji koji dokazuju njegovu odbranu da je tog dana bio u Beogradu, kako bi se stvorio utisak da se ne zna gdje je bio.

Ne navodeći konkretne sadržaje, Aleksić je vijeću sudije podgoričkom Višeg suda Borisa Savića kazao da mu je sve planski podmetnuto te da nema motiv da pokuša da ubije čovjeka kog ne poznaje i sa kojim nije imao nikakve veze.

“Ovo je jedna potpuna besmislica. Ja sam u Crnoj Gori obavljao značajne dužnosti u najtežim vremenima i nijednu zloupotrebu nijesam izvršio i to znaju dobro nadležni organi u Crnoj Gori. Ovoga puta je urađeno nešto mnogo nečasno prema meni i mojoj porodici”, kazao je Aleksić

Dok je Aleksić tvrdio da on nije pokušao da ubije Šukovića, jedan od njegovih advokata Danilo Mićović, dobacio je sudskom vijeću “da se zna ko je tog dana pucao”.

“Na ročištu je odbrana ukazala na propuste u toku istrage i da nema dovoljno dokaza koji potkrepljuju osnovanu sumnju da je okrivljeni izvršio krivično djelo”, rekao je Milan Vujović, branilac optuženog Aleksića.

Iskazi svjedoka, tvrde, nijesu kredibilni i nemaju snagu jer su navodno prepoznali Aleksića poslije 23 godine.

Jednog od njih, kazao je Mićović, sreo je nekoliko dana nakon saslušanja, i tada ga je svjedok, čije ime nije naveo, upitao zašto ga nije pustio da uzme novčanu nagradu koja je bila raspisana za informaciju koja bi dovela do rješenja ovog slučaja.

Ako do potvrđivanja optužnice dođe, biće zanimljivo čuti i šta će javno saopštiti sam Šuković koji i dalje, baš kao i njegov advokat Goran Rodić, odbija da komentarišu ovaj slučaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.