Akcija “Potvrda”: Procesuirane 22 osobe

0

Kako je evidentno da se od strane vozača koji upravljaju vozilima u međugradskom saobraćaju i dalje koristi veliki broj potvrda o izuzeću od zabrane međugradskog saobraćaja, a koje su vozačima i drugim licima izdala pravna lica, u cilju kontrole i provjere vjerodostojnosti i validnosti izdatih potvrda, službenici saobraćajne policije su 25. i 26. aprila 2020 godine, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja i operativnu akciju Potvrda.

“U skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kako bi se spriječila zloupotreba ovih potvrda, od strane policijskih službenika, prilikom sprovođenja akcije i kontrole vozača i saputnika u vozilima izvršena je kontrola 1033 lica koja su posjedovala potvrdu o izuzeću od zabrane u međugradskom saobraćaju. Zbog osnova sumnje da se radi o nekom vidu zloupotrebe izdate potvrde nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem procesuirana su 22 lica dok su za 21 lice spisi predmeta dostavljeni tužiocu na ocjenu i dalje odlučuvanje”, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije će, kako poručuju, i u narednom periodu, dosljedno i bez izuzetka, nastaviti sa kontrolama svih učesnika u saobraćaju, u dijelu odvijanja međugradskog saobraćaja, sa posebnim akcentom na kontroli validnosti i vjerodostojnosti izdatih potvrda o izuzeću od zabrane međugradskog saobraćaja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.