Abazović u sjedištu NATO-a tvrdi da je podška Alijanski nikad veća

9

U sklopu trodnevne radne posjete Briselu, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas se sastao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom.

Abazović je kazao da Crna Gora ostaje privržena politikama i vrijednostima Alijanse i izrazio je spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima NATO-a, kao kredibilne i odgovorne saveznice. U tom smislu, Abazović je ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima i iskazao je  zahvalnost povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom virusa COVID-19.

Na sastanku sa Đoanom, potpredsjednik Abazović je kazao da je Vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unapređivanju saradnje sa Alijansom i podsjetio je da je nova skupštinska većina, ubrzo nakon izbora i prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje.

Abazović i Đoana razmijenili su mišljenja i o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, prisustvovali su i otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u, Radovan Bogojević i savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korpucije na visokom nivou i organizovanog kriminala, Filip Adžić.

Abazović danas se sastao i sa direktorom NOS-a (NATO office of Security) Polom Avalonom.

Delegacija koju predvodi potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović posjetila je i Misiju Crne Gore pri NATO-u.

 

9 Comments
 1. Ivi komentariše

  On je malji, nikad manji, u ratove nećemo. Kredit smo podigli nijesu nam dali pare. Vakcine nemamo, ni to nijesmo dobili. Iš i on i alijansa, ratovi nas ne interesuju.

  13
 2. Onako usput komentariše

  Ako za nesto nikada niko bio nije i onda se nadje jedan koji je od ovog trenutka za to , matematicko-retoricki se taj 1 moze predstaviti kao “nikad veca podrska toj ideji” , posto je 1>0 🙂

 3. vaso komentariše

  Bravo drilaš, samo kontinuisano turi cetnikklerofasistima, velikoj smrdiji i u srbijanski svet

  1
  9
 4. cedo komentariše

  nisam bas siguran u to sto pricas

 5. Ivi komentariše

  Kud će Albanac nego u NATO. 😂😂😂 Doduše sad mogu samo da, se slikaju što se BALKANA tiče😃😃😃

 6. Pantelija komentariše

  Abazović govori tačno… podrška NATO-u od strane sadašnje Vlade Crne Gore je veća od podrške koju je pružala prethodna Vlada. Milaš je taktizirao …. dok se ovi ponašaju kao gmizavci!

 7. Realan komentariše

  NIJESAM ZNAO DA JE PODRSKA NATO OVAKO VELIKA .MOZDA JE MISLIO COVJEK U ALBANIJI .MOZDA

 8. Ivi komentariše

  Bogami da mu čovjek nehotice pusti dimen(oprostite na izrazu) uteklo bi, ne bi ga mogli pronać.

 9. Nikola Zabjelo komentariše

  Onaj Adžić je dobio menstruaciju 100% ,samo zato što je stavio masku sa zastavom .
  Klasični plaćenik pacenik .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.