Abazović sa studentima Oksforda: Budite hrabri, odlučni i glasni u promovisanju svojih ideja, ne ćutite pred nepravdom

0

Bivši premijer Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović govorio je juče na panelu u okviru Oksfordske liderske konferencije koja se održava u Dubaiju na temu – Aktivizam mladih i promjena politike: Osnaživanje sljedeće generacije.

On je u razgovoru sa polaznicima Oksfordske liderske konferencije, koja okuplja stotinjak odabranih studenata i doktoranata iz cijelog svijeta, odgovarao na brojna pitanja učesnika konferencije.

Mladi lideri sa Oksforda bili su zainteresovani da čuju savjete u vezi političkog angažmana, načina na koji treba promovisati ideje, ali i izazovima u karijeri, kao i situaciji u regionu. Abazović je ohrabrio mlade lidere da idu putem promovisanja univerzalnih vrijednosti i da ne odustaju, bez obzira na prepreke.

“U politiku ne treba ući da biste postali neko, već da bi promijenili nešto. Kod nas su mladi ljudi uradili istorijske stvari i meni je posebno drago što sam bio dio tog procesa. Iza nas ostaju samo djela, a naša je moralna obaveza da se borimo za opšte dobro“, istakao je Abazović u obraćanju.

Na panelu je bilo riječi o novoj konfiguraciji svjetske politike, kao i o učestalim bezbjednosnim prijetnjama koje su aktuelne na Bliskom Istoku.

“Ne smijemo ćutati. Kao mladi lideri imate obavezu da budete glasni u promovisanju mira. Ne želim vas učiti koju stranu da birate, ali promovisati mir i tolerantne politike obaveza je svakog od vas. Posebno jer ste grupa supertalenata koji će zasigurno imati važnu ulogu u svojim državama”, naglasio je Abazović.

Oksfordska liderska konferencija ove godine se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a organizatori su nakon razgovora sa bivšim premijerom Crne Gore izrazili spremnost da neko od narednih okupljanja upriliče u našoj državi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.