Abazović poručio: Olovkom ćemo osloboditi Podgoricu

0

Danas, kada se prisjećamo hrabrih rodoljuba i istinskih patriota koji su oslobađali Podgoricu i Crnu Goru od fašističke okupacije, važno je ukazati i na savremenu potrebu mirnog oslobođenja i emancipacije, od autokratskih režima i svjesno stvaranih nacionalističkih naboja, kao ključnih prijetnji po demokratiju i slobodu građana, ukazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.
Abazović je podsjetio da će “Podgorica biti razvijen i moderan grad, kao i brojni drugi evropski gradovi, ali da su neminovne političke promjene osnovni preduslov takvog razvoja”.
“Podgorica može biti grad zelenih i sređenih javnih površina, jakih i depolitizovanih mjesnih zajednica, obnovljene infrastrukture i modernog gradskog prevoza. Grad kulturnih i sportskih zbivanja, razvijenog turizma i napredne poljoprivrede, čistog vazduha i rijeka, profesionalne i odgovorne gradske administracije. Može biti grad po mjeri svih građana, a ne samo privilegovanih tajkuna. Međutim, osnovna prepreka tih sistemskih promjena jeste upravo loša vlast, koja je takav eksploatatorski sistem i gradila. Zbog toga su, svi oni koji vole Podgoricu i Crnu Goru, u posebnoj obavezi da pomognu proces demokratskih promjena”, ukazao je Abazović.
Abazović je ukazao da će, zbog svih tih razloga, u maju naredne godine “građani Podgorice olovkom osloboditi svoj grad i tako stvoriti preduslove za ozbiljan razvoj”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.