Abazović o Zakonu: Vlast nije vjerovala da će biti ovakav rasplet koji je trenutno aktuelan

0

Predsjednik URA, Dritan Abazović, komentarišući Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kazao je da je vlastima trebao jedan takav zakon, koji će ponovo da podijeli crnogorsko društvo.

“Ovdje problem nastao iz razloga što se približavaju parlamentarni izbori koji će biti najvjerovatnije u oktobru 2020. Vlastima je trebao jedan zakon koji će ponovo da podijeli crnogorsko stanovništvo, da uništi ili da zapali građansko biće, i da na diskursku podjela nastave da vladaju ko što vladaju predhodnih trideset godina. Da li je to malo izmaklo kontroli i da li je njihova kalkulacija bila opravdana ili ne to ostaje da se vidi, s obzirom da imamo situaciju da su desetine hiljada ljudi na ulicama koji protestuju protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti i siguran sam da vladajuća struktura nije vjerovala da će biti ovakav rasplet koji je trenutno aktuelan. Povratak u devedesete odgovara samo dvijema strukturama u Crnoj Gori, jedna koja je trideset godina na vlasti i koja je stvorila potpuno privatnu državu sa svim obrisima „deep stata“ i „captured stata“ i čija odbrana vlasti znači odbrana slobode, a druga struktura su desničarski nacionalisti sa obrisima fašizma koji se javljaju u unutar opozicionog korpusa a koji su nekako bili na izdisaju, ne kažem da su bili potpuno marginalizovani ali je zaista poslednjih godina opadao značaj te strukture tako da je ovim dvijema strukturama ovaj zakon dobrodošao. Stvorile su se sve pretpostavke da na nekim narednim parlamentarnim izborima, koji će vjerovatno biti po starom zakonodavstvu što je veliki problem, omogući da se te dvije strukture ponovo „glođu“ na javnoj sceni pri tome ignorišući stvarne probleme građana”, kazao je Abazović za impulsportal.net.

On smatra da ovo što se dešava, dešava se planski i misli da čak nije samo procjena crnogorskih vlasti “nego mislim da postoje određene kordinacije i sa zemljama iz regiona, mislim da tu na relaciju Milo Đukanović i Aleksandar Vučić, ta neka tajna veza apsolutno postoji i da ovu situaciju žele da iskoriste i elita koja vlada i u Srbiji za njihove izbore a samim tim i nekako da se uzvrati ta usluga sjutra kada izbori budu u Crnoj Gori”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.