Borba ekskluzivno objavljuje dokument: Paja Velimirović priznao da je po nalogu Katnića optužio Andriju Mandića i Milana Kneževića! (FOTO)

5

Mirko Velimirović zvani Paja otkrio je sprskom tužilaštvu da je po nalogu SDT-a Milivoja Katnića izmislio da je kupio i bacio oružje za navodni državni udar u Crnoj Gori. Tvrdi i da mu je imena Andrije Mandića i Milana Kneževića rekao Katnić, a da on njih niti poznaje niti su bili povezani sa bilo čim vezano za dešavanja 2016. Velimirović je ispričao i da je Katnić bio pored njega kad je razgovarao sa Sašom Sinđelićem telefonom i da mu je govorio šta treba da kaže u tom razgovoru. Takođe, optužio je Katnića da mu je on rekao da uzme 15.000 evra od Sinđelića za nabavku oružja koje nikad nije nabavio.

To piše u službenoj zabilješci od 23. oktobra ove godine, koja je sačinjena na 24 strane, u srpskom Tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala, a koja je prije nedelju dana proslijeđena Specijalnom tužilaštvu Crne Gore.

”Sve sam radio po nalogu Milivoja Katnića koji mi je davao instrukcije. Nijesam kupio niti nabavio nikakvo oružje. Fotografiju oružja sam napravio u jednoj kući u Podgorici, u koju me odveo Katnić, ispričao je između ostalog Velimirović na saslušanju u Beogradu.

Tvrdi da je razgovore sa Sašom Sinđelićem obavljao u dogovoru sa Katnićem.

“Kada sam Katniću prenio razgovor koji sam imao sa Sinđelićem on me je pitao “jel ti pominjao nešto za Mandića iza Kneževića, jer oni nešto navodno organizuju”. Rekao sam Katniću da mi Sinđelić nije pomenuo ni jedno ime iz političkih organizacija, niti je ikoga pominjao, a da jeste ja bi to rekao SDT-u. Katnić mi je rekao da se ne plašim i da će prije uhapsiti Mandića i Kneževića nego ove prave kriminalce što prave kriminal. Katniću sam rekao da ja ne znam za Mandića i Kneževića, da ih ne poznajem niti ih je iko pominjao osim Katnića, ispričao je Velimirović.

Kaže i da su mu Katnić i Saša Čađenović govorili šta treba da govori za vrijeme suđenja.

”Dali su mi da potpišem neke papire, kao moju izjavu, sve to sam potpisao, a ne znam ni šta tamo piše. Oni su mi sve pripremili, ja sam samo potpisao”, tvrdi on.

5 Comments
  1. bajo. komentariše

    Takvima će Bog suditi.

  2. Raulio komentariše

    Nije no vi ne znate, to su gubitnici, treba ih osudit što su protiv dps-a. E viva krivokapić.

  3. Darko komentariše

    A truba je prica sad ,,,, jeste ga Kosovci stisnuli jeste . Uludo ova dva diva ce u Spuz !!! Izdajnici i nesoji !!

  4. David komentariše

    ,svako iole razuman je znao da je ovo farsa..zna se da je ovo organizovala krimi vlast. 5 staraca da dode u PG. .cirkus nad cirkusima.Cudime da ove i ovakve nije angozovalaCIJA da ubija i izvrsava ove sulude glupe lazi.pa kata oho samo ovako moze osmisliti

  5. Malisor komentariše

    Svršenom poslu mane nema!
    Pametno bi bilo da svak odgovara za ono što je činio.Sudjenje je bilo javno,nek budu muškarci i kažu “htjeli smo smjenit vlast pa i silom,otkrili su nas,idemo u zatvor,to je cijena žrtve za koju smo se borili,nije sramota”!
    Stamota je što Srpski tužilac čini,i da Paja govori istinu,jedan pravnik,to sebi ne smije dopustiti.Ostat će za bruku zapamćen,on i svi koji to čine.
    Daj čovjeku vlast i sve će ti bit jasno skim posla imaš.Sve je prolazno,djela pokoljenja sude.
    Mislim da svi moraju iz svega izvuć poruku da u buduće niko se ne usudi žrtvovat ni jedan ljudski život ni za kakvu vlast niti vlast niti opozicija.Zato imamo izbore,pa ko pobjedi nek mu je srećno i tu ne smije biti ljutnje a kamoli krvi.Zato moraju ovi ić u zatvor.Moraju jer ako se sa manipulacijama prolazi nekažnjivo svi ćemo se medjusobno do vijeka pobit uzalud.
    Aman ljudi upamet,daj da živimo u miru i slozi jednom u našoj istoriji,valjda to nije neka mudrost!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.