Radulović: Kabinet Krivokapića nije ekspertski već eksperimentalni

5

Koordinator Igmanske inicijative za Crnu Goru Branislav Radulović kaže da ponuđeni sastav budućeg kabineta Zdravka Krivokapića se ne može ocijeniti kao ekspertski, iako je kao takav najavljivan, jer bi taj epitet bio pretenciozan i glorifikacija profesionalnih dostignuća većine predloženih kandidata za resore za koje su nominovani.

Radulović u intervjuu za portal “Fokus” iz Njujorka kaže da je mandatar, u skladu sa svojom vizijom koncepta buduće vlade, javno predstavio kandidate, o kojima stručna i politička javnost vrlo malo zna.

„Svi koji se bave analizom ponuđenog sastava budućeg kabineta, bez obzira na to sa kog političkog ili javnog polja dolazili, slažu se da se radi o svojevrsnom eksperimentu“, kaže Radulović, prenijele su Dnevne novine.

On kaže da je pristup novoj vladi Zdravka Krivokapića netipičan i nezabilježen pristup jednog mandatara, makar u evropskim okvirima, pritom, ono što posebno začuđuje, pripadnika akademske zajednice.

„Pravdati to ličnim obećanjem vjerskom poglavaru devastira poziciju najodgovornije ustavne funkcije u državnom aparatu, koja bi trebalo biti mjera i vodilja Crne Gore na puta u EU. Treba naglasiti da su sekularne države i građanska društva davno prevazišli ‘tutorstvo’ crkve u javnim poslovima. Ovakav ‘model’ nije poznat ni u koncipiranju vlada iz ‘nacionalističkih’ devedesetih godina na Balkanu, kada su ‘tvrdolinijaši’ uvodili ‘pripadnost vjeri i narodu’ kao jedinu mjeru. Ipak, za nadati se da ovaj, slobodno možemo reći, za građanska društva opasan upliv crkve u politički i civilni život ipak vremenom anulirati i Crna Gora se vratiti temeljnim vrijednostima zapisanim u ustavnom aktu“, kaže Radulović.

On naglašava da pripadnost crkvi ne čini nekog “ekspertom”, niti je ulaznica za prestižno i odgovorno zvanje i funkciju ministra.

5 Comments
  1. Sasa komentariše

    A, ti si kao neki ekspert, Rankov potrčko. Kao takav poltron ušao si u DRI i namjestio sebi te titule pa čak do dr nauka, radeći reviziju Univerziteta. Ovi ljudi, ako ništa drugo makar su pošteno došli do zvanja, neznalice univerzalna.

  2. Ksilofon komentariše

    Kakva je Crna Gora drzava ovo su jos i najbolji eksperti. Dobitnika Nobelove nagrade nemamo.

    Eto i ti si nekakav jadoekspert za pravo, a jedino umijes reci da je to duboka voda.

  3. Ivi komentariše

    Nije nije nego čuva lovu koja nije Milova. I to na čija imena Bog sami zna. Nego. Nema drugog razloga da ovo radi. Teško je to uvezeno je to u zapadnu šutu, a Milja su nasankali.

  4. Prle komentariše

    Ni ti jado nisi expert no experiment! Prvo ti tata experimentisao sa mamom pa ispade ti. A bolje da nije!

  5. Srbin Rovčanin komentariše

    Ne prnjavi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.