Joković: SNP-u je mjesto u vladi, nećemo dozvoliti da nas niko ucjenjuje, neko pokušava da skloni političare po strani!

69

SNP neće dozvoliti da se bilo ko igra imenom, ugledom i značajem naše političke borbe. Ne tražimo ništa, ne ucjenjujemo u procesu formiranja vlade, ali nećemo dozvoliti da nas niko ponižava, ostavi po strani ili zaboravi nemjerljiv doprinos naše partije posljednjim demokratskim promjenama. Ne možete u jednom trenutku tražiti otvorenu i javnu podršku političara, a u drugom biti gadljivi na njih – kazao je, u intervjuu za Pobjedu, Vladimir Joković, predsjednik SNP-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Joković je rekao da je njegovoj partiji mjesto u vladi, jer ima, kako je kazao, vrhunske kadrove koji su spremni da odgovore svim izazovima.

Što konkretno znači stav Izvršnog odbora SNP-a da proces formiranja vlade nije završen i da se mora „vrednovati udio SNP-a u zajedničkoj pobjedi“?

JOKOVIĆ: Kao što smo više od 20 godina vodili otvorenu bitku za neku novu, ljepšu Crnu Goru, bespogovorno zagovarajući svoje stavove i principe, tako smo i ovoga puta u demokratskoj atmosferi na organima partije razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji. Ponosan sam što sam trenutno na čelu ove partije, jer SNP diše kao porodica, jedinstveno, uz činjenicu koja me čini posebno ponosnim – nikome nijesmo dužni da polažemo račune, i potpuno sami, autentično vodimo politiku. Ono što je za nas prioritet jeste glas i mišljenje naših članova. Poznato je da je naša partija nastala kao narodni pokret, bila i ostala simbol borbe za pravednost, demokratiju i evropske vrijednosti. To nikako ne smijemo zanemariti. U takvoj atmosferi se i razgovaralo na posljednjoj sjednici partijskog organa.

Jedinstven je stav da postoje principi od kojih SNP nikada neće odustati. Ne tražimo ništa, ne ucjenjujemo, ne postavljamo ultimatume, ali nećemo dozvoliti da nas niko ponižava, ostavi po strani ili zaboravi nemjerljiv doprinos naše partije posljednjim demokratskim promjenama. Upravo, najviše dobronamjerna je i ta poruka koju smo poslali, a sve u cilju da se ispoštuje volja građana i naših birača. Nećete me pogrešno razumjeti, ali ne možete u jednom trenutku tražiti otvorenu i javnu podršku političara, a u drugom biti gadljivi na njih i njihove glasove. Znam da je u politici sve moguće, i da dva i dva nijesu uvijek četiri, ali ono što je krasilo SNP i naše birače jeste iskrenost, otvorenost, pravednost i pošten odnos prema svemu. Siguran sam da su ove odlike duboko ukorijenjene u biću SNP-a doprinijele da istrajemo u borbi i zajedničkoj pobjedi.

Sastaćete se sa mandatarom u ponedjeljak. Hoćete li tražiti mjesto za SNP u novoj vladi i da li ćete podržati Krivokapićev kabinet ako ne ispuni uslove Vaše partije?

JOKOVIĆ: Ne bih govorio rječnikom ucjena, ultimatuma, nije to svojstveno SNP-u. Možda se i malo pogrešno, da ne kažem zlonamjerno, tumače naši iskreni i otvoreni stavovi koji samo mogu pomoći mandataru da što bolje i kvalitetnije sastavi vladu. Duboko smo svjesni činjenice da postoje elementi koji i dalje pokušavaju da minimiziraju ugled i značaj SNP-a. Jednostavno smatramo da SNP i građani koji su nam dali povjerenje, treba da daju doprinos u realizaciji svega što nam donose složenosti političkih, ekonomskih i zdravstvenih prilika u Crnoj Gori. Imamo vrhunske kadrove u svakom smislu: moralni, čisti, bez ikakvih mrlja u radnim i životnim biografijama, dokazani kao ljudi i profesonalci. Da zaključim, niko nikog ne uslovljava, radi se o najboljim namjerama organa naše partije, odnosno članstva.

Da budem do kraja jasan – SNP hoće u vladu isključivo iz razloga što smo više nego sigurni da svojim kadrovskim rješenjima možemo odgovoriti svim složenostima na evropskom putu usvajanja standarda, borbe protiv kriminala i korupcije, stvaranju pravne države i svega što su temeljne vrijednosti naše države, a direktno su u korelaciji sa našim programskim opredjeljenjima. Sasvim je logično da sve što smo, sa ostalim partijama iz koalicije, ponudili građanima, i sprovedemo u djelo. Ako ćemo do kraja da budemo iskreni, političari su ti koji su dobili legitimitet, koji su izašli na izbore, kandidovali se svojim programom. Neka evropska praksa govori da su eksperti obično bili dio tog drugog ešalona iz prostog razloga što nemaju političke odgovornosti, samim tim što nijesu izašli na izbore. Oni, za razliku od nas, mnogo brže i lakše, mogu da se okrenu i odu, jer ne nose nikakvu političku odgovornost.

Kako onda gledate na to što u predloženom sastavu vlade nema političkih lidera, niti bilo koga sa liste Koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“, osim mandatara?

JOKOVIĆ: Što se tiče naše partije, nikada nije postojao problem liderstva i želje da na taj način rješavamo određene stvari. Postoje sasvim drugačiji načini da se rješavaju eventualne nesuglasice kada je riječ o načinu sastavljanja vlade. Da budem decidan, postoje načini da se putem dijaloga, kompromisa ili na nivou principijelno istog aršina prema bilo kojem liderstvu, dođe do rješenja prihvatljivog za sve. Nije cilj, niti poenta funkcionisanja buduće vlade da lideri po svaku cijenu i obavezno moraju biti u njoj, ali je preduslov svega – sjesti za isti sto i naći razloge, sa rješenjem prihvatljivim za svakoga. Nije ni problem da se zastupe pojedini ljudi, i da neko ne bude u vladi, ali mora se razgovarati i dogovarati. Povlačenje jednostranih poteza ne vodi ničemu dobrom, ponajmanje rješavanju problema.

Rekli ste da bi rješenja u formiranju vlade trebalo tražiti na nivou „principijelno istih aršina“ prema liderima. Kako, u tom smislu, komentarišete to što je mandatar predložio lidera Ure Dritana Abazovića za potpredsjednika vlade i, moguće, ministra odbrane, a nikoga iz SNP-a iako kažete da Vaša partija ima dobre kadrove?

JOKOVIĆ: Sami ste rekli da je ovaj prijedlog isključivo od mandatara, ali suština problema nije u pojedinačnim prijedlozima, bilo koga od nas. Ono što ne možemo prihvatiti, i u tome je poenta zaključaka donesenih na našem Odboru, jeste činjenica da se krupne odluke donose samostalno. Ja ne želim da stvaram sumnju i otvaram neke dileme prisutne u javnosti da neko drugi, neki lobiji, pojedinci, ne znam već ko, dominantno utiču na kadrovanje i povlačenje određenih poteza. Ali svakako da SNP neće dozvoliti da se bilo ko igra imenom, ugledom i značajem naše političke borbe. E, to je već uvreda i za mene kao predsjednika, i za naše cjelokupno članstvo. Ja jednostavno nemam prava da prihvatim nešto što se kosi sa političkim stavovima, ali i nekom elementarnom političkom logikom. Dalje, sada već možemo da govorimo i o tome da vlada nije ni ekspertska, imajući u vidu činjenicu da se u njoj nalaze političari. Naravno, ništa lično, ništa protiv gospodina Abazovića nemam, ali principi izbora nijesu do kraja jasni.

Mandatar je za ministra unutrašnjih poslova prvobitno predložio Nikolu Terzića, koji je bio potpisnik platforme „Crno na bijelo“. Kako gledate na to i kako komentarišete to što je Terzić povukao kandidaturu?

JOKOVIĆ: Priznaćete da nije na meni da komentarišem bilo čiji lični čin. Pročitao sam kao i vi gest gospodina Terzića, i na meni je da ga konstatujem i prihvatim. Uostalom, nije ga moja partija predložila da bismo imali prava da govorimo na ovu temu. Ono što je očigledno i da se lako zaključiti jeste da postoji ogroman pritisak javnosti da se što prije formira vlada, i to je razumljivo. Čekalo se pune tri decenije, da demokratija zakuca na vrata naše države. Narod je donio slobodu, on i očekuje, kao produkt te slobode, novu, bolju, moderniju vlast i prije svega što brži ekonomski oporavak.

Kakav je vaš stav prema tome što je veći dio kandidata za ministre blizak SPC?

JOKOVIĆ: Za kandidata za ministra najbitnije je da posjeduje moralne, profesionalne i druge kvalitete kojima može odgovoriti funkciji. Nijesam ulazio u analizu moguće pripadnosti određenoj vjerskoj organizaciji. Mandatar bira sastav, predlaže ljude, a oni treba kvalitetno da obavljaju posao. Sve ostalo za mene ne predstavlja poseban problem, pa ni činjenica da pripadaju ili ne SPC.

Što mislite o objedinjavanju resora, poput prosvjete, kulture, nauke i sporta?

JOKOVIĆ: Mandatar je u više navrata potencirao potrebu racionalizacije, i sa tog aspekta objasnio fuziju ova četiri resora. Ono što svakako nije teško uvidjeti jeste da će ovaj resor imati izuzetno težak i odgovoran posao, kako bi odgovorio zadacima iz različitih oblasti. Ali opet, mandatar je taj koji predlaže personalna rješenja, i tim preuzima najveću odgovornost za njeno uspješno funkcionisanje.

Sjednica Skupštine na kojoj će Krivokapić predstaviti svoj kabinet i program zakazana je za 2. decembar. Mogu li mimoilaženja u okviru većine, kao i oštre kritike DF-a na račun mandatara i nezadovoljstvo njegovim prijedlogom, ugroziti formiranje vlade ili, kasnije, njeno funkcionisanje?

JOKOVIĆ: Imali smo prilike da čujemo od mandatara da je prijedlog vlade spreman. Što se tiče SNP-a mi smo spremni i već u ponedjeljak ćemo razgovarati sa mandatarom. Cilj je postignut, DPS je razvlašćen, a SNP spreman da u mjeri u kojoj nam pripada i u kojoj smo zavrijedili pažnju birača, odgovorimo svim izazovima nove, demokratske vlasti u Crnoj Gori. Siguran sam da je to jedino rješenje, kao što sam uvjeren da će vlada biti izabrana na zakazanoj sjednici parlamenta. Smatram da prvi zadaci vlade treba da budu donošenje zakona o slobodi vjeroispovijesti, zakona o lustraciji, kao i o porijeklu imovine. Toliko dugujemo građanima, imajući u vidu da smo čvrsto obećali donošenje i realizaciju tih akata.

Mandatar je čovjek koji pravi svoj tim. SNP je jedino želio da se u potpunosti ispoštuje volja građana. Na tom fonu smo i imali najavu političko-ekspertske vlade u kojoj bi partije delegirale svoje stručnjake za ministarska mjesta i čelne pozicije u državnim organima i tijelima, što je za nas bilo prihvatljivo. Naprasno, pojavila se potreba za formiranjem čisto ekspertske vlade. Mi smatramo da političari koji su stvarno doveli do promjena ne smiju ostati u drugom planu. Međutim, siguran sam da će se nova vlada formirati, kao što vjerujem u uspješnost njenog rada. Očekujem vladu koja će za prioritete imati interes države i građana.

Da li je unutar parlamentarne većine postignut dogovor o potpredsjedničkom mjestu u Skupštini? Ko će preuzeti tu funkciju?

JOKOVIĆ: U odgovoru na jedno od vaših pitanja podvukao sam da za SNP ne postoji personalno rješavanje problema. Najmanje je bitno hoće li predsjednik, potpredsjednici ili neko od poslanika zauzeti finkciju potpredsjednika parlamenta. Na tim principima ne želimo da razgovaramo i potpuno je nebitno kome će ovo mjesto pripasti ako se ne riješi mnogo veći problem, a to je učešće SNP-a kao pobjedničkog subjekta u budućoj izvršnoj vlasti. SNP u punom kapacitetu, sa svojim vrhunskim kadrovskim rješenjima, mora biti dio proevropske budućnosti Crne Gore.

69 Comments
  1. Boka di cataro komentariše

    Ha ha nemjerljiv doprinos sna, Jokovic se sprda…on bi da bira Ministrima saradnike

    1. Kontra revolucija komentariše

      Prvo napadana i deskreditirana trojka iz DF pa sad Jokovic, ko ce biti sledeci ?.
      DPS botovi , prva i druga familija rade punom parom !.
      URA i DPS ce vas rasturiti skroz do nove godine !.
      Necete postajati sledecih 20 godina !.
      Perfidan plan !.
      Dosad dobro funkcionise !.
      A onda kao sto vec rekoh : DPS i URA u vecinskoj vladi !.
      To nije u Crnoj Gori skovano !!!.

    2. Danka komentariše

      Jokovic izgleda odlucio da zadnji zada udarac SNP-u i potpuno ugasi tu partiju. Kako su se mulci dogovorili. Jokovic i Medojevic da udaraju a Manda ucuti. Izgleda da ce ici u paketu. Kako ih samo cekamo. Mislim da cemo organizovati posmatranje ispred Skupstine 02.12. Ajde majcini sinovi ako vam basta ne izglasajte Vladu i ovaj narod gurnite u provaliju, zajedno sa vasim promoterima. OLOSI, SPLACINE, VI STE VASIM LAJANJEM POGORSALI STANJE MITROPOLITU. OPORAVIO SE BIO.

    3. pravi put komentariše

      Znam da bi ti volio da i dalje DPS vlada, da bi pokrivao i dalje svoje interese, ali moras da znas da je njima dosao kraj, tako da ti dajem savjet… odaberi drugu stranku koja ima buducnost, a to su stranke koje u svojim redovima nemaju kriminalne i lopovske politicare, a jedna od tih ti je i SNP, pa izaberi, s tim sto ovim strankama nije potrebno da podilazis, nego casno i posteno ponasanje ce biti sasvim dovoljno, a sa tim principima ces konacno postati COVJEK.

  2. Kiki komentariše

    Kako se blizi dan formiranja Vlade, spavaci DRPSa sve aktivniji i aktivniji! Medo, Jokovic, brzo ce i Andrija da prozbori koju…
    Dajte da vratimo taj DPS,dosta je vise foliranja.Ne moze narod vise ocima gledati ove DPSovce iz opozicije, ne znam se sta su i ko su!

  3. Niksic komentariše

    EVO JAVI SE NOVI TZV “ VOJVODA PIVSKO -BANGLADESKI “ OCE VELI I ON NA KOLJENICE U KRISTAL DA NE BUDU ONE EKSKLUZIVITET TZV VOJVODE- KUMA KUCE DJUKANOVIC, MEDA I PIPUNA ZETSKOG , VALA BOGU STA JE UNJIMA OSIM MASTI I VLASTI TE JE OVAKVA GUZVA…

  4. Maršal komentariše

    Dobicete KURAC I DVA JAJCA

    1. Uros komentariše

      To ostavi sebi

  5. Janko komentariše

    Pozuri Krivokapicu, treba ta vlada da vec jednom krene da radi!

  6. Mirčeta komentariše

    Bogomi si Joković i Medojević izgleda omrsili brke o one pare koje su bile namjenjene Dritanu a on ih odbio, Joković i Medojević nisu tako gadljivi na pare, nego davajjj, davajjj…

  7. Uros komentariše

    Jokovicu, respect

  8. Zorana komentariše

    Narod je glasao za promjene. Sad je na onima koji su dobili najvece povjerenje da to i opravdaju. treba im dati šansu.

  9. Darko komentariše

    Joko kuvana bukvo !!!
    Drzi se ti sigurnog , patika i suskavaca , pusti jadan politiku

    1. Janko komentariše

      Ovo što kod nas možeš da vidiš i čuješ to nigdje nećeš imati prilike. Toliko podmuklosti, bezobrazluka i prozivki da je to strašno. Proći će i ovo i izbori, sve prolazi ali jednom ukaljan obraz se ne vraća !

      1. Marselo komentariše

        Ada jadan ne bio, to su sve gnjide udbaške! Samo da laju, to im je zadatak. Ništa se ne čudi, svi su im dobri samo Snp i Front nisu. Providno je to više postalo, jadni šovinisti iz pozitivne potpomognuti milogorcima i drugim kriminalcima. 3,14

  10. Zonjo komentariše

    Lako je to završiti moj Jojoviću. Olovkom, kao što smo sredili i DPS.

  11. Bitak komentariše

    Ove botine dps ,druge familije su krenuli frontalno na jedno izuzetno korektno vidjenje jokovica.Covjek samo kaze nomozes traziti bjanko podrsku za vladu dje nema snp.Kad ovi experti sve use.. neces bit kriv ti Krivokapicu nego ja koji sam te doveo.I sto je tu sporno???Treba da dizu ruku za experte Dpsa,za zenu Miska Vukovica,pa kad sve propane da snose odgovornost jer su ih oni podrzali.Ajte botineee!!!

    1. Danka komentariše

      Transparentni moji podaci. Nijesam nikakav bot vec iznosim moje i misljenje mnogih. To su izdajnicke splacine. Nijesu ispostovali mitropolita dok je bio u bolnici. Dosta su mu muke nanijeli i pogorsalo mu se zdravlje zbog njihovih interesa. Kako su radili tako docekali od Boga.

  12. debilizam komentariše

    Pa uzmite ta direktorska mjesta,sta ocete…I svakom gradjaninu da se podijele patike iz Bangladesa,i po jedan fals suskavac pravljen za zemlje treceg svijeta

  13. Ksilofon komentariše

    Jokovic zaboravi sto je potpisao prije 10 dana.

    Nije mu ni cudo, gleda ove sto su obecali da nece vladu napadati sto rade.

  14. crni komentariše

    Trazi Kribokapicu da vam da neko ministarstvo ali ne Zrdravku nego Ranku Krivokapicu jer ste viniz SNP sa njim bili u koaliciji, sa covjekom koji sve srpsko mrzi. Mozete se obratiti i Dritanu jer ste gle cuda i sa URA bili u toj istoj koaliciji na proslim izborima a sad vam smeta i predlog URA o ekspertima. Odlucite vi prvo koju politiku zastupate pa onda ako predjete cenzus trazite sve jer da nije bilo DF ne bi imali 2 poslanika a ne 5

    1. pravi put komentariše

      Do skoro je taj KRIVOKAPIC bio anonimac, prvi put smo culi za njega sada kad ga je ovaj dio opozicije postavio na celu kolone. Mi kao pravi CRNOGORCI odma se zaljubimo u nekoga novog koji se prezentira narodu, a da se ne pitamo ko je i sto je, ko nam ga podmece, odma steknemo poverenje u njega, (tako je bilo sa Scepanom malim) zato bi trebalo da malo stisamo strasti , da sacekamo i vidimo, jeli taj covjek stvarno za to sto je narod trazio, ili je neko ko radi za interese protiv naroda… cudno mi je to kolko se napada nekadasnja opozicija, iako znamo da nismo bili sretni sa njima, ali sto je mnogo MNOGO je, pogotovo sto smo svijedoci da je zapad stalno podrzavao kriminalce DPS-ovske, i da ih nije bilo moguce prije promjeniti, ali to smeteni narod ne vidi, i ovaj put da nije bilo zapada DPS je htijeo napraviti DRZAVNI udar, ali to mu nisu dozvolili, i zbok toga je ovakva situacija sada, jos neznamo zasto se KRIVOKAPIC ovako ponasa, jer je blizi sa ovima protiv kojih se borio, nego koga je predlozio.

  15. Stefan komentariše

    Najveći doprinos SNP a je sto dalje od vlade. Kakav doprinos?? Sve godine ste u dilu sa DPS om. Da nije crkve i dalje biste doprinosili al u svoje džepove. Koji vaš kadar, sve nepismeno da čoveka muka uhvati. Nije Djedo uzeo Zdravka tek tako. Sve godine je on znao koja ste vi fela i da vas treba škartirati. Objasnite narodu razvijate svoj biznis u situaciji kad nemožeš trafiku otvoriti da nisi DPS u blizak. Zato glavu u pijesak i podrška profi.

    1. nemarevansizma komentariše

      Neka Stefane botino stara.Sve nepismeno,jel???Samo cu ti rec jedno ime,Mijo Vojinovic dvostruki dobitnik Puskinove nagrade.Botu tvoja tikva najjace zveci na ovom portalu.Mozda,sto je najpraznija.

    2. Marselo komentariše

      Ti si govno od čovjeka. Pozivati se na svetog i čistog Đeda da bi iskoristio njegovu veličinu, da bi lagao i opanjkavao poštene ljude može samo gnjida! I nesoj od nesoja!

      1. Komunalc komentariše

        Marselo ljucka fekalio ,dzaba ti sve botino narod vas je provalio,napadati ovako naposteniju I najstariju opozicionu stranku moze samofekalni tip

        1. Marselo komentariše

          Ovako govno jedno smrdljivo, puštih vodu da te odnese. Muto mutavi, nauči da čitaš i da shvatiš šta je napisano i kome je upućeno.

    3. Cale komentariše

      hahahah bravo Jokovicu reci im to je prava istina.

      1. Danka komentariše

        Jokovica gurnuli andrija i medo da se pridruzi lajanju. Odvratne skotine, koji ne postuju onaj zagrljaj mitropolita i Krivokapica. Svi znamo da je Krivokapuc bio zelja mitropolita. Njemu je sve dao u ruke jer je siguran bio u njega. Da vas je cijenio i da nije sumnjao u vasu lojalnost DPS-u, podrzao bi vas.

        1. Janko komentariše

          Naravno da je vjerovao u njih cim je profu stavio na njihovu listu, a ne na listu demokrata ili ure.

          1. Marselo komentariše

            Ada logično, ali Danka je osamdeset petica, tako da…

  16. Danka komentariše

    Da zanemarimo način na koji ga napadaju, ali ko ga napada, to je smijurija prava! Podrska Jokovicu!

    1. Danka komentariše

      Podrska uvazenom i vjernom, prof. Krivokapicu i njegovom timu. Ovo ja lucno mislim i ogromna vecina, za razliku od ove druge Danke koju su ubacili u komentare da bi moji komentari bili kontradiktorni.

      1. Danka komentariše

        Pa i ja sam podrzala uvazenog profesora cim sam glasala listu ZBCG.

        1. Danka komentariše

          Imenjakinjo, (df) vi podruavate sami sebe. Vecina je proriv vas. Svi koji ne postuju stav mitropolita su izdajnici srpskog roda.

          1. nemarevansizma komentariše

            Danka kaze:“Svi koji ne postuju stav mitropolita su izdajnici srpskog roda.“ Pa botino infantilna Preosveceni Mtropolit ga je stavio na celo liste DF i SNP-a.Sto ga(Krivokapica) ne stavi na celo Ure ili DPS-A. Ovdje je ocigledno da su prevarili Mitropolita(dvojac Perovica i Davidovic) jer se po expertima DPS vidi koga Zdravko zastupa i brani.

  17. Vojin komentariše

    Svaka cast za izjavu. Pravo u metu.

  18. Ponos komentariše

    Hahaha kako rade SNP-DPS botići sendvičari 🤮

  19. Stefan komentariše

    Poruka za DPS, SNP botiće. Staviti u istu ravan DF i SNP je krajnje neumesno. DF je srpska i časna koalicija koja je zaslužila da bude u vladi. Dok su oni proganjani i zatvarani SNP tj rukovodstvo je razvijalo biznis sa DPS om. Funkcioneri SNP a su napunili džepove dobro uz DPS. A što se tiče obrazovanja na nivou ste djaka ponavljala.

    1. Živko komentariše

      Ne lazi da si df

    2. Tata komentariše

      Pa ura ti je imala na liste sve same prof dr, pa dobise 4 mandata, odnosno tri.

    3. pravi put komentariše

      Nisam cuo nikad za neke BIZNISMENE iz SNP… ajde STEFI , boga ti, reci nam koje to biznisao sa DPS-om, ti izgleda mnogo znas o biznisu u MONTENEGRU.

  20. Pivljanka komentariše

    SNP je kadrovski baš potkovan toliko da je sadašnji predsjednik partije prepisivan iz gradske u seosku školu da bi završio osmoljetku, i to iz Plužina u Stabna, toliko o pismenosti, ovo vam je istina živa…

    1. Danka komentariše

      Prevazidjeni. Koji svjecki jezik govore i koliko. Sta od skole imaju, koliko iskustva imaju u struci? E pa nece moci.imali su privilwgija godinama sto su buli u politi kom zivotu. E sad ovi mladi, dokazani i sposobni ljudi da i dalje sjede kuci dok ovi starci nevjerni ne podju u penziju. Konkurs pa se javite i pokazite sta znate i vase reference. Da im postavim par pitanja, da urade po jednu funkciju, najobicniju ne bi znalu beknut. Ovo ne mislim na prof. Radulovica i Branku Bosnjak. Ovi drugi cintezi. Treba uz njih jos po dvojica. Jedan prevodilac a drugi IT strucnjak. Mars bre olosi.

      1. Kole komentariše

        Baš ste smiješni sa ovom temom. Pa da li uopšte postoji diploma za ministra ili predsjednika. Njih bira narod. Zašto Tita niste pitali za diplomu, a mogli ste da ste smjeli. Napomena: nisam pristalica Jokovića, ali ako nastavite ovako, baš ću razmisliti. Ovakvu temu mogu forsirati samo umovi ošamućeni mržnjom.

      2. bitak komentariše

        Danka ,botu svjetski,JA sam pristalica SNP,zavrsio skole cija imena ti neznas procitati ,govorim tri jezika i radio sam sa najvecim firmam iz svjetskog biznisa.Radim u sferi FINTECH-a(a sto je to???) i uopste me ne dotice privredna situacija u CG.Ipak smucilo mi se od ovolikih izdajnika ovog postenog naroda pa ti odgovorih.Izvini.

      3. Pravda komentariše

        svjeCki Dankice, pa ni tvoj Milo ne zna ni jedan strani jezik pa mu nista ne smeta. I srpski je svjeTski jezik Dankice zar ti nije muka vise? A veliki Putin iz principa govori iskljucivo na ruskom u tako i mora ako cijenis sebe, svoju zemlju i tradiciju. A posao prevodilaca postoji sa razlogom. I sram vas i stid bilo sve koji se pozivate na blazenopocivseg Mitropolita, to vam je jedini argument? Crkva mu jeste dala podrsku, pa je zakon tek pomenuo danas…. ali to ne daje nikome za pravo da nas odvrati od razmisljanja i proglasi izdajnicina jer ne podrzavamo 4 DPS ministra, 2 Pozitivna,i sl. Kad su funkcioneri SNPa sa Zdravkom obilazili teren i davali mu politicki legitimitet i tezinu onda su bili i strucni i efikasni. Sad ce ekonomiju da nam sredi crnogorski Lazar Krstic, Milatovic sto ni ne znamo sto je radio u Evropskoj banci, mogao je i kafe da raznosi pa da napise da radi tamo, i to je posao.

    2. vjernik komentariše

      Bravo Pivljanka botu druge familije,da ti kazem samo jedno ime ,Mijo Vojinovic dobitnik 2 PUSKINOVE nagrade. U cosk ,1 do kraja godine!!!

    3. pravi put komentariše

      A… MASINBRAVAR ti je bio dobar 50 godina, i lopovi koji su jedva skolu zavrsili 30 godina, i nije ti smetalo.

  21. egzodus komentariše

    Ako ZBCG ne izadje sa jedinstvenim stavom pred Krivokapica i ne kazu NE on ce sahraniti sve clanice te koalicije!Zivi bili pa vidjeli.

  22. utopija komentariše

    Ne glasajte za vladu i ucutite vise…Nastavite da budete lazna opozicija,ovaj tip je mnogo bogat lako je njemu opstruirat otrzat i zahtijevati.

  23. Pivljanka komentariše

    Slušaj vjerniče, taj Mijo Vojinović je bio u BP u razred sa mojim najboljim drugom koji kaže da nije znao tablicu množenja a jedino što je znao i što mu je išlo za rukom je ruski jezik i svaka čast za to, a kompletno obrazovan čovjek treba da je 5 iz svih predmeta bar u srednjoj školi, radi u srednjoj mješovitoj školi kao prof ruskog jezika, nemoj mi o kadru SNPa više pričati, mnogo ste ograničeni i neobrazovani počevši od predsjednika partije koji ima tri razreda srednje mašinske i kupljenu diplomu višu trenersku, a da ne pričam o gradonačelniku Plužina kojem se vokabular svodi na ovi oni ovi oni a iza sebe ima uspješnu saradnju sa DPSom pa mu više optužbi drže u fioci…

    1. Boban komentariše

      Pivljanka, haahhahahahhaaha! Dobar vic!
      Taj ti drug laze ko mali kad je bio. Prof. Vojinovic je bio jedan od najboljih đaka u istoriji gimnazije. Izuzetno obrazovan covjek i to znaju Bjelopoljci.

    2. Pravda komentariše

      Pivljanka ne lazi. Znas li ti sto sve treba da bi se upisao Moskovski Drzavni univerzitet? Vojinović je završio fakultet na Moskovskom Pedagoškom Drzavnom Univerzitetu, gdje je i stekao zvanje magistra nauka. 2012. bio je jedini predstavnik Crne Gore na Svjetskom forumu inostranih diplomaca sa ruskih univerziteta, 2018. je prvi put postao dobitnik Puškinove nagrade, a od 2019. njegovo ime se nalazi u “Enciklopediji najistaknutih inostranih diplomaca sa ruskih univerziteta”. 2020 ponovo osvaja Puskinovu nagradu, jedini dvostruki laureat a da pri tom ne zna tablicu mnozenja? Pa onda je genije.

      1. bitak komentariše

        Pivljanka ovaj te Pravda SAHRANI argumentima.Nemoj kukala na M.Vojinovica ,stradaces.

  24. Savan komentariše

    Ja se iskreno bojim da ako se vlada ne formira da će Joković, Mandić i Medojević napraviti haos u Crnoj Gori, da će u ovakvoj epidemiološkoj situaciji narod morati opet na ulice, jer ako se ne formira vlada kako će crkva biti odbranjena, za šta se naš uvaženi Mitropolit borio, za šta je vladika Joanikije hapšen sa ostalim sveštenicima, za šta je onoliki narod danima izlazio na ulice, pitaju li se to Joković, Mandić i Medojević…

    1. Pravda komentariše

      To nema veze sa formiranjem Vlade, nije narod izlazio da bi Zdravko bio premijer niti zbog Dritange nego da odbrani svetinje i drzavu. A sad manipulisete da je sav taj vjerujuci narod za Zdravka. To su razlicite stvari, sram vas bilo nismo ni ozalili Mitropolita a koristite ga u dnevno-politicke svrhe. Svi smo mi vecinom vjerujuci ali to nema veze sa politickim stavovima. Crkvu nasu je napao pali rezim ali da bi taj rezim ostao tamo dje smo ga poslali ne mozemo u rukavicama sve. Mora se demontirati. Za sta se zalagala Pozitivna? Za crnogoraki jezik, crkvu, naciju. Dritan i Mladen ministri, Darko ambasador, Azri cerka u Centralnu, Peric u NVO, nisu lose prosli. Ko meni garantuje da ce povuc zakon Vlada koja postavlja DPS kadrove?

    2. vjernik komentariše

      Pa Savan-e,nas ga je MTROPOLIT POSTAVIO NA CELO LISTE DA ODBRANI SVETINJE A NE d p s.Kako ce ovaj odbranti SVETINJE sa KADROVIMA d p s-a ,TO ti nama objasni

  25. pravi put komentariše

    DJE SE IZGUBI ONA PIVLJANKA… u nokautu je!!!!

  26. Savan komentariše

    Tako što će ili izmijeniti onako nakaradan zakon ili ga ukinuti, eto kako. Vi ko da očekujete da će ga DPS mijenjati ili ukinuti.

  27. Rada komentariše

    Pravda, narod je vjerovatno izlazio da bi Medojević, Mandić ili Joković bio premijer, ne prdi…a ovi tvoji ako imaju petlje neka ne laju nego neka kažu nećemo podržati vladu i to je za poštovanje, pa nek idu na nove izbore, kom opanci, kom obojci posle toga…

    1. Pravda komentariše

      Narod je izlazio na litije „Rado“ da odbrani vjeru i Crkvu, a na izbore da izabere partiju i predstavnike. Zdravko je mogao izaci samostalno sa ekpertskom listom a on se sakrio iza partija kojih se sad odrice. I bez vulgarnosti no ne mozete vi to lajete cim nemate argumenata

  28. Pivljanka komentariše

    Haha pa kako ga takvog genija ne uzeše za predavača u Moskvi ili nekom univerzitetu u Rusiji nego dangubi po CG, ne zna niko SNP kadar notorne alkoholičare i neznalice, eno Rusi traže Mija Vojinovića preko medija 😂😂😂mnogo im nedostaje, a sjedi dolje i ti i on priučeni majstori bravari, braniš njega a ne braniš Joka predsjednika koji sam reče u emisiji nekoj da je još učitelj za njega rekao „Blago šumskom preduzeću kakvog radnika čeka“ 😂😂 vidio učitelj dodao Bog snagu a oduzeo pamet…

    1. Živko komentariše

      Vama ne vrijede sve diplome ovoga svijeta, pivljanka.Iz aviona se vidi da ne znate nista.

  29. Pivljanka komentariše

    Imam više diploma i svaka je veći stepen obrazovanja od vaseg predsjednika partije 🤐 je li vam kadar i predsjednik opštine Plužine, 20 godina je na vlasti i više je prešao četvoronoške za te godine nego normalno(svaki dan mrtav pijan na posao i s posla zar to nije teža povreda službene dužnosti)??? SNP eksperti 🤮😂😂 čitav dan pišete i nabrajate eksperte SNPa i nikud dalje od tog Vojinovića, on jedan jedini 😭

    1. Hana komentariše

      Au
      Koja gomila neostvarenih likova i sa programom „mrzim Snp“, ostavlja ovdje komentare. Auto projekcija je cudo. Ali isfrustriranim i neostvarenim ljudima to ne vrijedi. Ostavljam vas ovdje da se valjate u licnom mulju . Ljudima bez obraza i casti je ostalo samo da ovdje iznose svoje licne frustracije. Na cast im bilo. Zivio Snp, zivio Jokovic.

    2. Pravda komentariše

      Imam veći broj diploma i svaka je viši stepen Pivljanka ovako se ispravno kaze kad se vec busas obrazovanjem. Aj polako za poslom nekim ne prosipaj to malo pameti sto imas, ne budi zlobno stvorenje ljubomorno na tudje uspjehe. I ne sjekiraj se za kadrove SNP, oni posteno rade za sve, pa i za tebe, a sto tebi posteno ne odgovara to je drugo

  30. Kum Bato komentariše

    Hana novi botić za sendvič 😜😂😂

    1. Crni Guja komentariše

      Ne brukaj to casno ime, botu!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.