Nove zavrzlame u ABA ligi: Dragan Bokan pokušava da otvori ilegalni račun za regionalnu ligu!

2

ABA liga nakon gašenja računa od strane “Rajfajzen Banke Zagreb” i dalje se nalazi u teškoj situaciji, a u danima kada se igra “balon” druge ABA lige na Zlatiboru, i nakon obavještenja da 7. kolo ABA lige “visi” zbog nemogućnosti da se plate hoteli i ostali troškovi klubova na putovanjima, traži se “krivac” za ovakvo stanje, i pored toga što je pravno sve jasno.

O tom smo već naširoko pisali u prethodnim danima – bez “ozakonjenja” svih odluka donijetih na Skupštinama ABA lige u maju, i julu, imenovanja direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije, ali i prenosa “udjela” na tri kluba učesnika prva ABA lige: Mornar, Primorsku i FMP, liga će i dalje biti nestabilna i bez realne snage da ide naprijed.

Sve ostalo što bi napisali bilo bi ponavljanje, odnosno “već viđeno”. Predsjednici dva kluba: Crvene zvezde i Partizana imaju svoje argumente i optužbe , koje su ponovo aktuelne prethodnih dana, a košarka koja se na sreću ipak igra, nije u prvom planu već neko vrijeme.

Novu buru zapravo je i izazvala informacija u ponedjeljak da ABA liga nema novca za smještaj i organizaciju narednog 7. kola, i postalo je jasno da ipak mora da se dođe do rješenja, ili ABA liga zaista dolazi u realnu opasnost da nestane!

Dopis Cedevita Olimpije i apel direktora tog kluba Davora Užbineca da predsjednik Partizana Ostoja Mijailović potpiše papire od strane kluba kako bi se prenijeli i “udjeli” KK Metalac na KK FMP, djelovao je na prvi pogled kao dobar korak za cijelu ligu. Ujedno, pozvao je i predsjednika KK Crvena zvezda mts Nebojšu Čovića kao ovlašćeno lice da pomogne u preduzimanju svih potrebnih radnji kako bi se otvorio novi račun lige.

Djelovalo je kao korak u pravom smjeru za košarku i sve klubove, iako je postalo jasno da Ostoja Mijailović i dalje koči ligu iz samo njemu znanih razloga. Međutim, prema našim saznanjima ovaj dopis bio je samo najava “nove runde” i pokušaja ispod stola tri kluba da zavedu sve ostale u namjeri da ostvare ono što su naumili:

Naš portal imao je uvid u dopise koji su stizali na adrese klubova u prethodna dva dana. Lijepa i naizgled iskrena ideja iz Ljubljane “novosnovanog kluba” Cedevita Olimpija (koja je konačno tek sada doregistrovana i ima svoje udjele) bila je samo “maska” za pravu namjeru koja se pokazala već u četvrtak popodne, kada je na adrese klubova stigao dopis Dragana Bokana.

U tom dopisu predsjednik Budućnost VOLI traži od klubova saglasnost kako bi mogao da otvori novi račun lige na teritoriji Republike Hrvatske “ili bilo koje druge države u kojoj sjedište imaju klubovi članovi društva”?

To praktično znači da u nemogućnosti da liga otvori račun na legalan način, Dragan Bokan ponovo pokušava u “savezu” sa novoosnovanim klubom Cedevita Olimpija i KK Partizan NIS i uz pokušaje advokata ABA lige Mihovila Granića da otvori “ilegalni” račun iako bi taj korak ponovo odvukao ligu u potpuno bezvlašće!

Prema našim saznanjima, pojedini klubovi se i dalje ne oglašavaju, traže dodatna objašnjenja svjesni da u slučaju pogrešnog koraka dovode u pitanje budućnost i opstanak svojih klubova.

Podsjetimo, u slučaju pogrešnog koraka i eventualnih tužbi, klubovi odgovaraju svojom imovinom u procesima koji bi koštali klubove vlasnike lige milione evra.

Potpuno je jasno da liga može da funkcioniše jedino na način koji je dogovoren na Skupštinama 27.05; 16.07 i 23.07. 2020. godine:

Imenovanjem direktora, sportskog direktora, nesmetanim radom predsjedništva ABA lige čime bi profunkcionisala cijela liga bez ovih pravnih nadmudrivanja u kojima trenutno imamo situaciju da advokat ABA lige (za čiji izbor nikada nije glasano sa Skupštinama ABA lige) Mihovil Granić traži “opravdanje” za nezakonito otvaranje računa ABA lige koji trenutno ne postoji.

Vrijeme prolazi, jasno je da je ABA liga u velikom problem, ali jedno pitanje i dalje stoji od našeg prvog teksta (a kao medij smo se detaljno bavili ovim problemom prethodnih nedelja) – ako se zna put kojim ABA liga može da se vrati u legalne tokove (a za to su svi klubovi glasali tokom ljeta) zašto se te odluke i ne primijene?

Ovako, utisak je da se cijeli sukob prenio na polje ličnog, a jedini cilj i interes nisu košarka i ABA liga, već male i lične pobjede?

A kako se dolazi i šta su sve spremni da učine pojedinci kako bi došli do tih ličnih pobjeda možete pogledati i u nastavku pogledom na dopise Dragana Bokana i nezvaničnog advokata ABA lige Mihovila Granića.

Na ove dopise do petka popodne reagovali su samo novosnovana Cedevita Olimpija, Partizan, Budućnost…

Zaključak se nameće sam, a i utisak da su sve maske “pale”…


Izvod iz pisma Dragana Bokana


Pismo advokata Mihovila Granića

2 Comments
  1. pravi put komentariše

    Ajde bre!!! vodi te prodavnice, pazi da ne hvali brasna i oriza, pusti ti kosarku nisi ti za to, nemas visinu.

  2. ivan komentariše

    narode pazite se volija ,veliki broj radnika ima koronu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.