Pobjednička koalicija u pismu Krivokapiću: Hitno razmontirati “hobotnicu” po dubini, očistiti preduzeća od DPS mafije!

22

Šefovi svih poslaničkih klubova pobjedničke koalicije (Demokratski front, Demokrate, URA, PzP, SNP) tražile su u zajedničkom obraćanju od mandatara Zdravka Krivokapića da se u što hitnijem roku razmontira DPS hobotnica po dubini, saznaje Borba.

U tom cilju, tražili su da se odmah krene u plan izmjene kadrova po ministarstvima, Upravama, Agencijama i preduzećima, tako što će se napraviti podjela odgovornosti za popunu tih mjesta, po članovama koalicija, kako se ne bi gubilo vrijeme nakon izglasavanja nove Vlade.

Pored potrebe da u momentu izglasavanja Vlade postoji pripremljena kadrovska lista vladajuća koalicija mora hitno izvršiti izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima, jer je istim DPS praktično onemogućio smjenu svojih kadrova i preuzimanje njihovih mjesta od strane dosadašnjih opozicionara, koji zbog činjenice da nijesu bili dio režima nemaju po sadašnjem zakonu uslove za zaposlenje i imenovanje, iako imaju adekvatne vještine i obrazovanje.

Od mandatara, kako saznajemo, traženo je da spisak podjele odgovornosti po partijama za popunu mjesta i radovi na izmjeni zakona budu gotovi prije sjednice Skupštine na kojoj će se birati Vlada.

Pismo u koje je Borba imala uvid potpisali su Slaven Radunović, u ime DF-a, Boris Bogdanović u ime Demokrata i Demosa, Miloš Konatar u ime koalicije Crno na bijelo, Branko Radulović u ime Pokreta za promjene i Dragan Ivanović u ime SNP-a.

22 Comments
  1. Delta City komentariše

    Puna podrska. Trebaju novi, posteni i nekorumpirani.

    1. Pajo komentariše

      Zaposliti ljude koji su na birou, i koji se godinama nijesu mogli zaposliti samo zato sto nijesu glasaci Dps-a. Oni se nijesu prodali, nijesu se mogli kupiti i niko nikada nije stao u njihovu zastitu, a ima ih na hiljade.

      1. Q komentariše

        A oni koje je DPS otjerao sa biroa da bi prikazao kako je nezaposlenost daleko manja nego sto jeste ??!

        1. Pajo komentariše

          Radili su sta su htjeli. A nasi predstavnici, u parlamentu, nijesu se mnogo mijesali u svoj posao, primali, zahvaljujuci nama velike plate, uzivali razne privilegije. Vise su za protekli mjesec kritikovali svoju lustu, nego politiku Dps-a za sve ove godine.

    2. Crna Gora komentariše

      Zaposlite ove što crtaju trobojke po zidovima kao molere,još kad bi vi srbi znali još nešto osim srbovanja đe bi vam kukavcima bio kraj

  2. Niksic komentariše

    daj im nesto mandataru kumim te bogom e ce krepat od gladi…

    1. Crni Guja komentariše

      Ajde Niksic ne mlati, oni da su htjeli NESTO posli bi svi u DPS pa bi NESTO i ockuljili. Ajde bre vise puna vam usta te oce fotelje te ne daju zbog fotelja a ovi dpsovci zasjeli, nece moc olovku narucit ako im dpsovski sef sluzbe za nabavku ne odobri. Podrska za demontazu sistema!

      1. Niksic komentariše

        KAKO DA OCISTE KAD MU NE DAJU VLAST NO SE UBISE DA GA SLOME , RAZMISLI MALO NO BI SE DA GA DOVEDU FO NIVOA POTIRACE …

    2. nemarevansizma komentariše

      Ovaj je Niksic debilna botina.On bi da razmontira dps sa kadrovima d[s-a.

  3. Anakin komentariše

    E ovo je konstruktivno! Ujesinite se vise!

  4. Živko komentariše

    Podrska, samo zajedno i slozno.

  5. Stefan komentariše

    Počistiti DPS sektaše iz svih državnih preduzeća!

  6. kuca komentariše

    Za nesto takvo dvolicni Krivokapic koji osnovno ne suradjuje sa svojom listom nije sposoban.

  7. debilizam komentariše

    Ujedinite se i krecite vise.Razmontirajte direktore skola koji kupujunlicne karte, direktore preduzeca koji ucjenjuju i ponizivaju,sluzbenike koji misle da su sami Bog,molimo vas uradite vise nesto, sad ili nikad i samo slozno, u pamet se medojevic, pipun i mandic, samo nemojte napadati nego radite

    1. Goran komentariše

      Prvo bi trebali svim bivsim da provjere diplome.

    2. kuca komentariše

      A sto se ne bi u pamet Krivokapic ,Abazovic,sto stalno napadate Mandica Medojevica Pipuna koji su najvuse dalu za smjenu ivog rezima?Kako vas sve nije sramota da nemate obraza da ljudima priznate bar zrtvu koju su podnijeli za sve?Sramota ,u stilu DPS-a.

  8. Zaviša komentariše

    Svaka čast, ovo se od vas očekuje,konkretni zahtjevi…

  9. Brat Srbin komentariše

    Kod nas Vučić danas uhapsio 28 kriminalaca iz svoje stranke. Pre 10 danan najavio da će da hapsi ni po babu ni po stričevima, a vas već dva i po meseca zaluđuje ovaj vaš profesor.

  10. Dr.Kobilic komentariše

    Hoce da stvore mjesta za sebe. Kad ne mogu ministarstva daj po dubini. Daj sta das.

  11. pravi put komentariše

    A nemoj mandataru molim te, no dovedi cijeli NIKSIC kao eksperte.

  12. Ksilofon komentariše

    Prvo promijenite vladu pa onda djeljite razanj…

  13. Zoran komentariše

    Ne , neka ostane DPS
    Za to smo se borili sve ove godine
    Bravo majstori …. samo vas gledamo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.