Selaković: Prvo Zajednica srpskih opština, a onda kompromisno rješenje sa Prištinom

0

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je danas u razgovoru sa ambasadorkom Ujedinjenog Kralhevstva Šan Meklaud da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupnih bilateralnih odnosa i saradnje sa UK.

Selaković je istakao da za to postoji veliki potencijal i da bi unapređenju odnosa značajno doprineo intenzivniji politički dijalog na visokom nivou.

Šef srpske diplomatije je dodao da je neophodno usmeriti napore na unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje Srbije i UK, koja je sada ispod realnih potreba i mogućnosti, iako je poslednjih godina prisutan trend rasta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku je bilo reči i o situaciji povodom pandemije kovida 19, a Selaković je poželeo UK da prevaziđe sve posledice te bolesti koja je pogodila ceo svet i koja nas je sve podsetila na važnost i neophodnost uzajamne solidarnosti, podrške i razumevanja.

Osvrnuvši se na tok dijaloga Beograda i Prištine, ministar Selaković je rekao da je Beograd u potpunosti posvećen normalizaciji odnosa, ali da za nas to znači postizanje kompromisnog rešenja koje će biti održivo, primenjivo i prihvatljivo za obe strane, uz prethodno sprovođenje pre više od sedam godina utvrđene obaveze Prištine da uspostavi Zajednicu srpskih opština.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.