“Oca Jovana Plamenca osuđuju samo neznaveni ili zlonamjerni”

1

Vjerujem da danas svi pravoslavni hrišćani u Crnoj Gori snažno podržavaju oca Jovana Plamenca i osuđuju neosnovane napade na njega. Kako sam u međuvremenu saznao da su otac Jovan Plamenac i njegov sin uhapšeni zahtjevam da se odmah puste na slobodu i da se sa diskriminacijom prema njima odmah prekine od strane policije, saopštio je Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije.

“Otac Jovan Plamenac je obavljajući svešteničku dužnost radio samo ono što mu njegova služba nalaže i želio da na dostojanstven i prikladan način obilježi grobno mjesto jednog velikog Vladike naše svete Crkve koji dolazi iz njegove čuvene i slavne porodice.

Ko će drugi brinuti o grobovima naših predaka i značajnih ličnosti naše Crkve ako ne sveštenstvo, a pogotovo je u obavezi to da uradi onaj sveštenik kome je taj arhijerej i predak.

Otac Jovan Plamenac je za poduhvat restauracije i obnove grobnog mjesta vladike Arsenija Plamenca imao još prije godinu dana blagoslov blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i on je taj posao radio odgovorno i predano.

Oni koji ne shvataju kako taj proces teče koriste trenutnu situaciju da osude oca Jovana koji je samo nastavio djela našeg Mitropolita Amfilohija koji je u toku svoje službe pronalazio, obnavljao i opojao mnoge oronule grobove i rasute kosti naših predaka da bi nova pokoljenja znala za njih.

Zamjerati ocu Jovanu i osuđivati ga zbog toga mogu samo zlonamjerni ili neznaveni. A mi svi treba da se zapitamo da li bi se i Mitropolit Amfilohije ovako obrušio i osudio našeg dobrog oca Jovana Plamenca kao što su to danas uradili mnogi.

Znam da bi neki voljeli da se on bavi drugim poslom, posebno onim koji traži svakodnevno uplitanje u tuđe pozive, a Bog vidi koliko je bilo uzvišeno i puno ljubavi, djelo oca Jovana Plamenca. Zato on ima našu punu podršku i uz njega, vjerujem, danas stoji sav njegov vjerni narod.”

1 Comment
  1. To je to komentariše

    Ne prdnjavi koljenica..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.