Čudna reakcija: Mandatar Zdravko Krivokapić preko Antene M osudio sveštenika Mitropolije!

5

Mandatar Zdravko Krivokapić najoštrije osuđuje skrnavljenja grobnice mitropolita Arsenija Plamenca u porti manastira Gornji Brčeli.

Ništa čudno ne bi bilo da Krivokapić ovom izjavom ne osuđuje potez sveštenika Mitropolije crnogorsko primorske Jovana Plamenca koji je predak Arsenija Plamenca.

Da sve bude još čudnije, Krivokapić napada sveštenika SPC preko Antene M.

Krivokapić, za Antenu M, kaže da oni koji to rade ne mogu da se opravdaju bilo čime i da tim činom sve govore o sebi:

„Skrnavljenje bilo kog objekta, posebno sakralnog, u Crnoj Gori uvijek je izazivalo jednak odnos kao da udarate na neku svetinju. Svaki taj spomenik je, prvo lično, odnos svakog pojedinca prema njegovoj porodici. Smatram da je to nešto što ne treba da se dešava u Crnoj Gori. Oni koji to rade ne mogu da se opravdaju bilo čime“, navodi Krivokapić.

Sveštenik SPC Jovan Plamenac i njegov sin Krsto su privedeni u policiju jer su uređivali grob svog pretka, u želji da ga obilježe.

5 Comments
  1. Hercegov grad komentariše

    Mora da ovaj Plemenac je pripada cetnckom pokretu,koje podrzava Krivokapic?!

  2. pravi put komentariše

    Nemoj te se cuditi Zdravku, ovo je vikend, pa se ljudi malo opuste.
    Dobra je izjava oca Jovana, dosli BRCEOSKI komiti da mu prete, komiti koji nisu dva put dosli u taj manastir u zadnjih 70 godina, pa se oni nasekirase za predaka Jovanovog, cuvenog ARSENIJA, to su uglavnom seljani listom komunisti, uglavnom partizanskih porodica, dje njihovi stari ne samo sto nisu voljeli crkvu, nego su i stoku zatvarali u njima, i sad se sjetili da ometaju O.JOVANA da nemoze da dostojno ocisti i uredi grob svojih predaka, ako je to uopste taj grob. Neznam sto je to nasekiralo buduceg mandatara.

  3. Zrno komentariše

    losa interpretacija i organizacija moze da dovede do nezeljenih posljedica. Cinjenica je da je pop Plamenac htio da obiljezi grob mitropolita crnogorskog. koji nije imao obiljezje i krst(tako sam cuo)a otkopao je da vidi koliko je kostiju u njega. eto toliko znam a znaju jos mnogi ovo…

  4. Ksilofon komentariše

    Vi podvlacite to „preko Antene M“ kao da se Mandic i Medojevic ne javljaju svaki dan preko RTCG.

    Cafe del Montenegro ih tek obozava, cim progovore stignu na naslovnu stranicu.

  5. bitak komentariše

    Sto se sbi vude ovoj izjavi mandatara.Ovo je pravi Zdravko.Prvo treba da se cudi pop Plamenac ,pop Gojko Perovic,pa onda svi Srbi redom sto ovog tipa strastveno brane.Ovo sam pisa za crnogorce,a sad mogu slobodno i za srbe,Srbi glavu gore,nista sto je prazna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.