Moskva reagovala: Ambasadorka SAD-a u Podgorici se ponaša oholo i mentorski sastavlja Vladu!

5

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je povodom izjave američke ambasadorke u Podgorici vezi s formiranjem nove vlade, okarakterisavši je kao umišljenu i datu s pozicije mentora.

Američka ambasadorka je u izjavi za podgorički list „Dan“ rekla da u novoj crnogorskoj vladi „pozicije u sektoru bezbjednosti treba da zauzmu samo oni koji su dokazali privrženost zapadnim vrednostima i evroatlantskom kursu“.

„Izgleda da američke kolege ne smatraju da saveznici u NATO imaju pravo da samostalno donose unutarpolitičke odluke, i zapravo, dovode u pitanje suverena prava i interese onih koje Vašington zove ‘partnerima’. Sudeći po svemu upravo tako treba tumačiti do te mjere mentorsku i oholu izjavu šefice američke diplomatske misije na stranicama jednog od štampanih izdanja u Crnoj Gori“, navodi se u komentaru ruskog Ministarstva.

Moskva pretpostavlja da će u Podgorici uspjeti, bez nametljivih savjeta spolja, da riješe zadatke koji proističu iz rezultata parlamentarnih izbora, zaključuju u Ministarstvu.

5 Comments
  1. Niksic komentariše

    Na vrijeme ka vazdau zadnjih 80god …

  2. t-rex komentariše

    Crna gora je pod okupacijom NATOfasisticke alijanse a ne njen clan. Smrt fasizmu sloboda narodu!

  3. Felix komentariše

    Vazda kasno

  4. Vukica Korać komentariše

    Saveznici će i odlučivati…ovi drugi kada im se mentor iz BG kvalifikuje.

  5. Ivi komentariše

    Od američkih stipendista. Gazi, juyravi nema kuda bez u propast.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.