Medojević: Ne iznenadite se ako Krivokapićevu Vladu bude glasao i DPS!

38

piše: Nebojša Medojević

“Prilikom dosadašnjeg rada opredijelili smo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru” predstavio je mandatar Zdravko Krivokapić, prioritet svoje Vlade.

Osim nedostatka ljudskog integriteta i elementarnog vaspitanja i konstatnog ne držanja date riječi, Mandatar je sa svojim kratkim vidom pokazao i zaprepašćujuće nepoznavanje suštine problema u kojoj se nalazi Crna Gora i njeni gradjani.

Krivokapić nije u stanju, čak ni da prepozna istorijsku važnost ovog trenutka i tranzicioni karakter Vlade. On ne shvata neophodnost temeljnih političkih reformi koje treba da naprave diskontinuitet sa preko 200 godina totalitarnih poredaka u Crnoj Gori.

Zato je njemu prioritet Vlade -RACIONALIZACIJA. On je očigledno, sa svojim “ekspertima” procijenio da je sistem koji je razvijao Đukanović 30 godina, u suštini dobar, samo ga treba RACIONALIZOVATI!!!

Krivokapić je ovom rečenicom pokazao da nije reformista, da ne vjeruje u demokratiju i izbornu volju građana.

To pokazuje i njegov odnos prema DPS-u iz čijih redova ima više Ministara nego iz DF-a. Njemu je DPS intimno bliži nego DF.

Za ovu Vladu možda glasa i DPS.

Nema reformi. Nema lustracije. Nema otvaranja dosijea UDBE.

Nema revizija privatizacija. Nema hapšenja Mila i Aca Đukanovića.

Nema zabrane rada zlikovačke organizacije DPS.
Krivokapić je slab i kolebljiv lider. Ne drži riječ. Mijenja kurs dnevno.

A država u stanju u kome se nalazi, pred bankrotom javnih finansija, strukturnom korupcijom, mafijom koja vlada državom, eksplozije pandemije, krahom ekonomije, bujanjem siromaštva i gladi, treba snažnu Vladu sa najširim političkim legitimitetom i Premijera sa znanjem i autoritetom.

Ova vlada će se baviti RACIONALIZACIJOM, krečenjem prostorija, popisivanjem inventara, seljenjem službenika, štednjom tolaet papira i spajalica.

Ovoj Vladi se mora ograničiti rok , jer i ako je Krivokapić na sastanku odgovarajući na moje pitanje, rekao da je to prelazna Vlada koja će trajati od 200 dana do godinu, svojim djelovanjem je pokazao da mu se ne može vjerovati.

Sasvim sugurno da će i taj period bez reformi i radikalnih rezova još više pogoršati stanje bolesti društva i da će zemlju i građane dovesti do teske krize.

Teokratski karakter Vlade je čini ekstremno konzervativnom i ne spremnom na promjene. O ključnim odlukama odlučivaće vrh Crkve, bez ozbira sto oni o tim stvarima ne znaju ništa. Zato će se kao glavni politički tok ove Vlade definisati stanje statusa qwo. Čekaćemo da se bolest sama izliječi.

Krivokapić to ne zna, ali procesi su neminovni i reforme će se morati desiti, kao posledica kraha sistema. Džaba ga ova Vlada racionalizuje. Sistem je bolestan i doživjeće krah. Iz prve najave Premijera zaključujem da će ova Vlada šminkati mrtvaca.

Cijenu će opet platiti građani.

38 Comments
  1. Dzo komentariše

    Niste se mogli dogovoriti oko ministarstava.
    Subjekti pobjedničkih koalicija su, bez našeg ometanja, odlučili prije nekoliko dana da je najbolje da mandatar Krivokapić predloži eksperte bez političara ili bilo koga sa izbornih lista i on je to učinio sa izuzetkom lidera URA” kazao je Danilović.

    1. Aleksandar komentariše

      Medo jebacu ti mater

      1. Kosta komentariše

        Kome ces tastatura mudonjo jebat mater? Budaletino, kanalizacijo , prijetis covjeku bravu ,e jedino ako si znackas pa ti moze bit da lajes, a nije problem saznati ko prijeti ka sto se raskrinkalo ko sefuje ovom vodu botova, mrcova, i ko su svi poimenice, tako ce i ko si ti sto prijestis.

    2. Aleksandar komentariše

      Vise pustaju ove ustase sa cdm komentare nego ova nasa braca Vucicevi Srbi

      1. SrbIN komentariše

        Ti i jesi neki Muharem pa shodno tome bujrum na Cdm pa prijeti tamo ako ti dopuste? Da prdnjavis oce a vidis Drazen te pustio , mudro da bi vidjeli vasu frustraciju i izvukli prijetnje iz vas i pravo lice dps prdnjava, i pustio da se provslis ko si u stvari.

  2. Ksilofon komentariše

    Tesko nas posle tebe, Medo, ista vise moze iznenaditi.

    1. SrbIN komentariše

      Prdofon, promijeni 👅👅👅

      1. Andrija komentariše

        NovoUdbasi-podrigasi, dobre dnevnice na ovu krizu a ? Ne zali nalogodavac. Nevezano za Medojevica, vi ste samo obicne sitno prodane prdnjave i🐭🐭🐰

  3. Kiki komentariše

    Ono kao kad si ti glasao zajedno sa DRPSom da se sva moguca prava Srbima ukinu, i u ogromnoj mjeri doprinio 30togodisnjoj vladavini DRPSa? Je li splacino?

  4. Tajci komentariše

    Ocekivana situacija. Nakon ove prevare biraca na scenu stupaju analiticari, mediji i naravno botovi. Iako svi znaju da narod za ovo nije glasao oni su tu da iskrivljuju sliku stvarnosti i predstavljaju kao javno misljenje. Kao primjer je i ovaj portal koji je dozivio pravu invaziju botova. Inace…sve ono sto Medojevic saopsti posebno se docekuje na noz. A razlog je vrlo jednostavan..sve sto je rekao uvijek se ispostavilo tacnim. A sad botovi naprijed…lupajte minuse za to ste senvice dobili i nek vam je prijatno.

    1. P.d,SOL.M komentariše

      Sve su to sitne jaja.. i mentalno bolesni ljudi za koru leba , a ljiga je onaj ko im sastavlja i prosljedjuje telefonski sto da napisu. 2,3 dezurna ,s vise imena na smjene a kad zatreba navala idu na IN4S. Pa juce je jedan od njih ( insajder) dostavio spisak ko sve laje, evo imacete za koji dan i screenshot prepiske i br nalogodavca , koji ih huska. Ima i pojedinaca tu medju kojima je najaktivniji jedan visoki intelektualac koji voli Zdravka a voli i Vucica (apsurd) a ima alergiju vecu na DF od rozajskih vehabija . Ali pustit nek zarade i lijece ujedno svoje licne frustracije. A Medo, imao fresaka,ko nije precera sa saopstenjima, jeste za Ustav kriv, al vremenom covjek je dosta toga ko nije smio pisnut raskrinka, patila mu porodica i hapsen zbog toga. Neopravdano je to sto se mnogo puta istrcao i lijepio etikete drugima koji mu vecina prastaju jer ima ljudskog u njemu dosta a u vama nista. Da si posta ministar nikad te ne bi „branio“ pisa ne bi, al kad je najteže uz najveceg borca protiv dps , vi lajavci lajte,a ti Medo glava gore ,smekerski nastavi,sve su maske pale ka sto vidis ,sve je sto je nepotkupljivo ostalo a vidis neki u koje si se kleo za koje si upozoravam su te tako izminirali, savjet povuci se neko vrijeme s raspravki s nakotima, budi 🆒jer i pored svih promjena gresaka ,a i svako grijesi , ima nas koji postujemo ,pamtimo iako smo cesto bili ljuti i mi neki na tebe , mozda i ti. Sad kad su ova olos milogorska tu da te laju , jedno veliko💪👊samo jako. Srusili smo muve ,a dako nas onda obicne buve ne sputaju. Mudro odsad i vjeruj dobronamjernima ,

  5. Vajs komentariše

    Za Godinu na NOVE IZBORE KOJE CE ORGANIZOVATI NOVA VLADA.PZP DA IDE SAMOSTALNO A ISTO I OSTALI .PA KO POBIJEDI NEKA PRAVI VLADU PO SVOM PLANU.

  6. Niksic komentariše

    Opet ovaj FOTELJAS SVEZNALICA sa 0 godinadna radnog iskustva , ka tebe je bog dao za sve…

  7. djido mova komentariše

    Pzp ce razvalit na sledecim izborima.55% glasova.Medo ce bit premijer, i nece mu niko trebati vise….Kakva f dijagnoza uz prisustvo nesojluka

  8. Jo komentariše

    Potrcali svi za foteljama i na kraju ponovo izbori.
    Sprdnja

  9. Stefan komentariše

    Medo ne laprdaj.. Jeste prihvatili ekspertsku vladu posle izbora. Sad pričaš drugu priču. Ko ne drži tu riječ ti il profa. Vi ste ukapirali da vas je profa i mitropolit pročitao kao folirante i da ima podršku veću od svih u CG. Hapšenje i raspad dps će doći na red ne može se preko noći razformitati ono što se zida od 45 te. Zato medo ne brukaj se, imaš poslanički platu i uživaj. Stom pričom odbijaš narod.

  10. Ljubo komentariše

    Neće sada još, jer bi bili do kraja raskrinkani, ali čim druga familija s parama napravi lažnom profi stranku, eto srećne koalicije s početka ovog vijeka!! Sjećamo se zar ne DPS+NS+SDP i vremena ljubavi Mila, Kilibarde i Rakčevića!!!

  11. t-rex komentariše

    A zasto DPS da ne glasa za vladu u kojoj je 50% clanova DPS-a plus i mandatar koji je ocito njihov takodjer? Sve sam mogao zamisliti ali ni na kraj pameti mi nije bilo da ce vladu formirati DPS i Pozitivna a da ce Demokrate i ZBCG glasati za nju.Odma prekinuti sve odnose sa Z.Krivokapixem ni na ulici mu se ne treba javljati,smrad.

  12. Ni-kola komentariše

    Samo ti glasaj, pušti DPS, ne prevari one koji su te podržali, sko to ne uradite na narednim izborima ćete i ti ivojvoda zajedno imati 500 glasova

    1. Q komentariše

      Ako ovaj narod ima pamet prosjecne kokoske glasat ce za DPS..

    2. Rara komentariše

      10 g rusite DF ispod cenzusa ga stavljate, a evo vidjecete sami sebe lazete. Sam da je sad izasao imao bi 22,23% posle ovoga lazite sebe sa Snp ce imati 30% 10 isto private,pa sve oluje i bure su ga rusile jace no prdnjave botovske pa opet ,to je stabilna baza ,to su oni koji nisu bili „doma 24,10 2015,i kad su protesti mnogi bili. To je cvrsto jezgro. Profa sad da osnuje stranku uzece 10% i opet cemo bit zajedno, u koaliciji s Demokratama koji ce sigurno najmanje 15 % rast jer su ipak ispali vise nego fer. Dps nikad vise skupa s sd ,sdp ,bosnjacima i Albancima preko 40% lajete od 2013 DF svaki put jaci. Dzabe damar,cemi i vi botovi, sad su 24% predvidjeli koaliciji uze 32. Kad se makne ako maknu 70.000 fantoma i bez 20.000 Luksemburga itd..zivi botovi bili pa vidjeli. Do tad kevcite

  13. Bot23 komentariše

    R moj medo laprdalo matoro, dali ponekad pogledaš snimak svog obraćanja narodu, ili poslije 5 dana pročitao što si izjavio. Da to činiš lako bi shvatio zašto se nalaziš u poziciji u kojoj si sa tendencijom daljeg porinuća.

  14. Raulio komentariše

    Milo je svetac ovoga naroda. Zna to Krivokapić. Ako počnu da se sude s Milom, Acom, Anom Kolarević, Gvozdenovićem, Mugošom….pada vlada. IQ 85. Što ćeš.

  15. kralj komentariše

    iznenadicemo se samo ako se ti budes izlijecio

    1. Za burek -jogurr botove komentariše

      Lajte kerovi ,udbaski, spijuncici sitni, od spijuna placeni po 5e . Mislite da niko ne zna ko ste?😎 Jebo vas bivsi i novi Robovlasnik!

  16. Meteor komentariše

    Samo sam svratio na kratko da poručim ovim botovima prve i druge vamelije i savjetničkog tima profesora Krivokapića, da Medu i svima drugima iz DF mogu samo ku.ac da pop.še! Eto toliko, a sad nastavite da jedete gov.a ili ti sendviče.

    1. Bernabeu komentariše

      👍👍👍💪👊

  17. Manda komentariše

    Čemu ovolika kuknjava. Jednostavno nemojte da glasate za takvu Vladu.
    Ovo je hipokrizija i teški cinizam, ovoliko praktično uvreda na račun Mandatara,
    a istovremeno glasati za njegov predlog.

  18. Goran komentariše

    Krivokapic je lazov i neznalica
    Dovodi kadrove DPS -a i URE pod maskom navodnih eksperata
    To narod nije glasao

  19. Anton komentariše

    Proci ce i tih 200 dana pa cemo vidjeti sta znaju eksperti
    Mislim da cemo ih metlom cerati…hahaha

  20. Dzoni komentariše

    Bravo…. hocu jos eksperata iz DPS-a
    Jupiiii
    To smo glasali mi koji smo isli na proteste, hapsili nas, krivicno gonili i maltretirali
    Toooo …… to je prava stvar

  21. Goci bend komentariše

    Prezadovoljna sam kad vidim eksperta koji je na nasim stranackim skupovima za vrijeme izborne kampanje u HN bio KAMERMAN

  22. Ц.гора komentariše

    Medo smećaru! Ne gine ti gašenje na sledece izbore! Gubite se zajedno sa đukajem na smetliste proslosti!

  23. Tajci komentariše

    Nisam Medojevicev portparol i znam da ima puno mana ali me interesuje zasto ovoliko napada na njega a svi konstatuju da je nebitan lik. Kazu da nece preci cenzus. Zasto onda gubite vrijeme na komentare? Okrenite se bitnim likovima…mozda onima koji vam placaju da pisete po portalima. Mogu da se kladim da iza vecine ovih kritičara stoje 2-3 lika koji su dobili instrukciju da cim se pojavi neko iz DF da ospu paljbu. Pa dzabe vam je. DF je sve jaci cak i pod rezimskim pritiskom. A bice jos jaci.

  24. istina komentariše

    Tajci ahahaha.Tajci andric nas je provalila

    1. Ne damo Svetinje komentariše

      Ne znam ko je Tajci ( al respect za damu) zbog stava. Mislite li stvarno da niste zasad 4 vas poimenice provaljeni? 😁 Dobro mislite..s tim sto vama niko ni nece prijetiti ni vracat ovaj nesojluk ,samo vam poruku Ne damo Svetinje poslat .polako te

    2. Marselo komentariše

      A bravo ti ga bravuljane… to ti rekle one dvije prdoklačine od botova – takozvanih mim serdara… samo polako slino, ne izuvaj se prije vremena!

  25. Mirčeta komentariše

    Sledeće izbore glasam za Medojevića samo zbog Trampa, ako budete čuli da Medo ima jedan glas znajte da je moj, da makar ima taj jedan, vala ga je zaslužio…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.