Zečević: Vuković svoje nacističke govore prema Srbima sprovodi u praksi

0

Sramni i zabrinjavajući su podaci koje smo dobili o broju zaposlenih Srba u organima i službama Glavnog grada. U organima i službama Glavnog grada Podgorica od 43 javna funkcionera samo jedan Srbin ili 2,3 %, dok je u organima i službama od 713 zaposlenih samo 28 Srba ili 3,9 %. Ove brojke jasno govore da je u pitanju diskriminaciji i progon Srba, kojih u Podgorici ima 23,35 %.

Posebno su ovi podaci sramni u duhu poslednjih izjava predsjednika Glavnog grada Ivana Vukovića koji se otvoreno svrstao u red nacista određivajući po svom nahođenju ko je a ko nije lojalan državi.
Nova srpska demokratija uradiće sve da se nacistički predsjednik Glavnog grada što prije razvlasti ali i da se u skladu sa Ustavom i Zakonima Crne Gore kazni za ovakva svoja istupanja, koja nisu samo deklarativna već se kao što vidimo po zvaničnim podacima brutalno sprovode u praksi.

Lojalnost državi ne može se pokazivati kroz diskriminaciju njenih građana po nacionalnoj i vjerskoj osnovi, jer su građani nosioci suvereniteta države. Niko na sebe ne može preuzeti da bude autentični tumač lojalnosti državi bilo kog građanina a pogotovo ne da u skladu tim svojim tumačenjima sprovodi diskriminaciju srpskog naroda.
Nova srpska demokratija boriće se protiv ovakvih vidova diskriminacije našeg naroda i u Podgorici i u Crnoj Gori i tražiti da se odgovorni za to kazne.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.