Abazović: Sebe mogu da vidim kao ministra odbrane Crne Gore!

15

Nosilac liste „Crno na bijelo“ na parlamentarnim izborima i predsjednik URA-e, Dritan Abazović kazao je da od mandatara za sastav nove Vlade, Zdravka Krivokapića zavisi je li stav o ekspertskoj vladi u Crnoj Gori zacementiran ili može doći do promjena.

„Svi smo zajedno došli do dogovora da njemu predamo palicu i da on sastavi tim za koji misli da je najbolji i sa kojim on može da sarađuje. Smatram da smo mogli da sastavimo vladu za 15 dana da su svi poslanici, nas 41, izrazili samo jedan stav – a to je da će podržati vladu i da stoje na raspolaganju ukoliko premijer odluči da ih pozove u tu vladu. Ali isto tako, ukoliko odluči da ih izostavi, da neće imati nikakvu ljutnju i da neće imati nikakav specijalan zahtjev“, rekao je Abazović za „Kurir“.

Abazović je rekao da su građani na parlamentarnim izborima glasali za promjene.

„Građani su glasali za promjene, za diskontinuitet, njima je koncept vladanja DPS preko glave, a to je koncept partijske države. Nemam ništa protiv nijednog političara, ono što smo mi rekli je da je koncept ekspertske vlade najbolji s obzirom na veoma složenu ekonomsku i zdravstvenu situaciju. Plus, mi smo podijeljeno društvo, ne znam kako lideri DF to ne mogu da shvate.“

Na pitanje zašto on može da bude ministar, a Knežević i Mandić ne mogu Abazović odgovara:

„To nije tačno, imamo princip ili nemamo. Problem je što Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević žele sada da se prikažu kao neki entitet. Oni su svi bili unutar koalicije Za budućnost Crne Gore, koju je predvodio Zdravko Krivokapić. Dritan Abazović je bio fer, rekao je da će mandatar biti Zdravko Krivokapić, za razliku od njih, koji nijesu htjeli svog čelnika liste za mandatara.

Kazao je da sebe može da vidi kao ministra odbrane, ali da nema problem da njegovo mjesto bude u parlamentu.

15 Comments
  1. Ksilofon komentariše

    Svaka rijec postena i korektna. Kamo srece da ova nasa trojica MMK imaju ovoliko obraza.

    Eno ga Medo opet place i kuka na RTCG protiv vlade koju je u petak potpisao. A ni Mandic nije bolji.

  2. Jo komentariše

    Sasvim pposteno i korektno. Da su svi tako rekli ne bi sad imali 200 dana vladu za kiji svi znaju da je samo vlada koke ce da precisti biracki spisak.
    Jedino vlada sa 4 godine mandata moze da prekine kontinuitet dpsa.
    Mogli su svi dati predloge eksperata pa da vlada bude 4 godine.
    Ovo na 200 je poryka nade za dps

  3. Dragan komentariše

    Znaci da opozicija nema kapacitet da realizuje pobjedu na izborima. Ko bi normalan propustio sansu da 4 godine makne i odlabi dps.
    Ali izgleda nema dovoljno ljudskih kapaciteta u opoziciji.
    Nego,sta je tu je. Demokratija je proces koji ce potrajati posle 30 godina mraka i podjela

  4. Dzo komentariše

    Ovdje sada DF vidi Krivikaica i Abazovica kao najveci problem a ne dps.
    Bez njih dvojice nema promjena. Kako to ne kapirate. Kako ne umijete naci najbilje rjesenje za narod. Sramno je ne predloziti svoje eksperte i sramni je ograniciti pobjedu narida na 200 dana.
    Za 4 gidine se moglo lromijeniti dosta i u javnoj upravi, i u sudstvu i u glavama naroda koje je dps kupio ili zaveo…

  5. Tajci komentariše

    E kako je skroman ovaj Dritan. Moze on biti ministar cega god hoces. On sve zna. Sve koje je nabrojao su retardirani. A to sto je dobio 7-8 puta manje glasova to je neka greska u racunici. On zna da ima mnooogo vecu podrsku i zna da njemu pripada da vedri, oblaci, ucjenjuje i ovcama smatra kako svoje kolege tako i sav narod koji je greskom podrzao nekog drugog a ne njega. E narode kukala ti majka sa ovim strucnjacima. Jos cete vi morati da se borite za svoju slobodu i pravdu.

    1. Ksilofon komentariše

      Citas li ti tekst?

      On kaze da bi mogao biti ministar ali ako nema politickih vodja u vladi nista mu ne fali da bude poslanik u Skupstini.

  6. Boka di cataro komentariše

    Pušti sada Odbranu i miliciju fsli ti visine. Uzmi ekologiju to je u fokusu.

  7. Catania komentariše

    Vrlo.nekorektan naslov …izvucen.iz konteksta ali to je odlika ovog portala.

  8. sunsine in my eyes komentariše

    Dritan je doktor politickih nauka.Skolovan politicar , odmjeren, hrabar i iskren, trojks vuckova sve upropastila.Sl izbore pa pa

  9. Ilija komentariše

    Sexy dritan, poletio, ne ,ura nije pozitivna 2 ura je dps plan B il dps 2. Haos sto cine političari,ali ovo,ovo ce se pokazat. Sto god Krivokapić predloži ali sto god rakcevic ce ka dug dps u izminirat ,zato je i ovaj miran i nasmijan. S druge strane popustanje i amaterske greske lidera Zbcg, pobijedilo je Ne damo Svetinje, 135.000 je zaokruzilo demontazu! Zašto se nije mudro igralo i pristupilo. Opet Srpski narod prevaren namagarcen. Nesposobnost lidera je evidentna. Zašto su popustili pod pritiscima? E zato ce se to odraziti na formiranje to se vidi nove ne Srpske pro Srpske koalicije,pokreta Demohriscani na pr. marko milacic ispunio san, ne smije prnut protiv nato, iako a nevolja mu je nije svoj ovih dana ,istinu govori brundo, ovo je sprdnja, i posle Tita Tito, a opet da mu nije Srba i Crkve mandata ima ne bi. Sada ga lajkuju na cdm svaki dan. Nijedan njegov potrcko cak i onaj sto se ponosio Litijama nije se poklonio Mitropolitu. Ista mantra ka dps. Postujem Vucicev rad i stvarno moc ali bit onako mu ponizan ,neukusno je. Pa nisu pare sve nas. Ne trčim da vjerujem da su svi profi Srbi. Ali ono sto izjavljuje protiv lidera Fronta g.calovic Marković s Sekijem radoncicem je jezivo. Taj prodani papucar ,uras , iz prirodnih Srpskih krajeva. A ne može coban(cast cobanima) nikad bit gradjanin, tj gradzanin, ali pudlica ambasada ka mu partner da. Ali iscistice se ovo, mora, jer povratak „dzedaja je ako se ova sprdnja ne nastavi neminovan. Političari, nule! Neki po cojstbu neki po pameti. Il se prave blesavi

  10. vaso komentariše

    Bravo drile
    Tako se gze cetnikklerofasisti, max vratar, telefonista i tako

  11. Mr. Bean komentariše

    Mnogo je uzigrao Dritan i ona trojica….

  12. Q komentariše

    Ako bude Ministarstvo izdaje i prevare Abazovic jeekspert za to a ako dobije obranu Krivokapic je obican lazov i pokvarenjak koga ne treba podrzavati.

    1. Ksilofon komentariše

      Kad smo kod prevare, sta mislis od DF povratku u Sindjin parlament?

      Rekose li oni da su izdajnici oni koji se prvi vrate. Sami su sebe odlicno opisali.

  13. Roberto komentariše

    Još vi ništa neznate

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.