Medojević: Krivokapić nas ucjenjuje da moramo da prihvatimo sve njegove kadrove, koji će da odgovaraju tajkunima, ovo je prevara birača

26

piše: Nebojša Medojević

Nakon razgovora sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem i konačnim javnim objavljivanjem koncepta Vlade postalo je jasno sledeće:

1. Vlada će biti autokratska i nedemokratska jer će Ministri za svoj rad odgovarati samo Mandataru, ali ne i BIRAČIMA, jer za njih niko nije glasao. Oni svoj politički “legitimitet” crpe iz lične volje jednog čovjeka koji ih je postavio svojom voljom i ličnim izborom. Ministri ne moraju da vode račun o izbornim obećanjima, stranačkim programima, ideologiji zbog čega su građani učestvovali na izborima i birali između više ponuđenih opcija.

Mandatar nas je obavjestio da partije neće imati mogućnost neslaganja sa nekim njegovim predlogom za Ministra i da će biti princip “uzmi ili ostavi”. Vlada neće biti ni inkluzivna, niti rezultat dogovora, već privatna odluka jednog čovjeka.

2. Ovo će biti Vlada kontinuiteta. Mandatar je jasno rekao da on nije za “ZAMJENU” . To znači da on nije za demontažu sistema i korjenite reforme, već za “PROMJENU” što je eufemizam za kozmeticke promjene postojećeg sistema.

Umjesto Vlade snažnog izvornog političkog legitimiteta, jasne i odluč političke volje za demontažu bolesnog Đukanovićevog režima, koji predstavlja mutaciju komunističke diktature i mafijaške privatne države, korjenitih političkih reformi, neophodnih za konsolidaciju demokratije (zabrana DPS, otvaranja dosijea UDBE i lustracija) dobićemo autokratsku privatnu Vladu, koja će odgovarati onima koji su je formirali.

I ovde je Mandatar u pravu.

DF JE ZA KOMPLETNU ZAMJENU BOLESNOG SISTEMA INFICIRANIG KORUPCIJOM I KRIMINALOM I IZGRADNJU NOVOG SISTEMA ZASNOVANOG NA DEMOKRATIJI I POŠTOVANJU LJUDSKIH PRAVA.

Mi nijesmo za lagano šminkanje teško oboljelih bolesnika. Kancer u metastazi se ne može liječiti aspirinom i vitaminom C. Potrebne su radikalne reforme, i duboki i široki hirurški rezovi. Do u zdravo.

Odnos mandatara Krivokapica prema modelu tranzicije vlasti, kao ključnom pitanju budućnosti zemlje je pogrešan, ideološki prevaziđen, i OPASAN. Narod traži radikalan raskid sa bivšim režimom. Krivokapić nudi lagane promjene. A pacijent na samrti.

Možda Krivokapic sebe doživljava kao Isusa Hrista, a svoju Vladu kao 12 apostola. Postoji samo jedan problem. Sa njom će upravljati 4 jahača apokalipse, a ne gradjani .

Bilo kako bilo, bez radikalnih političkih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog života građana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan složeni drustveno politički proces koji se zove TRANZICIJA.

Nažalost, Vlada “12 apostola” ne može to da isporuči biračima. Biće to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krećemo od pada Berlinskog zida.

Najvažnije je da se osvjetli svačija uloga u ovoj istorijskoj prevari birača i naroda.

26 Comments
  1. Tajci komentariše

    Previse je ovaj sistem jak da bi se preko noci zamijenio. Moc i novac je skoncentrisan u rukama malog broja ljudi. Svi oni a izgleda i mandatar zestoko potcjenjuju narod i nije ih briga za ono sto narod zeli i ocekuje. Izgleda da se jos mora sacekati na sunce slobode i napretka. Zao mi je sve one ljude koji su u zvijezde okivali Krivokapica i Becica jer su mnogi shvatili da su pricali bez oznova. No neka ide kako ide. Ako smo cekali decenije sacekacemo i ovih 200 dana. A onda neka se svi zapitaju gdje im je mjesto na celu sa uducim premijerom

    1. Ksilofon komentariše

      Mogu li makar tih 200 dana da umuknu ovi lelekaci za izgubljenim foteljama?

      U petak su potpisali da pristaju na ovakvu vladu i od tada se ne skidaju sa RTCG i ostalih antisrpskih medija, pljujuci ono sto su potpisali.

  2. Jo komentariše

    Pa ko nije htio da vkada bude 4 godine i da dostavi svoj spisak experata?
    Nego DF dostavio spisak svojih politicara koji samo napadaju a ne umiju da rade.

  3. CETIRI JAHACA APOKALIPSE komentariše

    JO, PROCITAJ SVOJ TEKST, PA VIDI DALI SAM SEBE RAZUMIJES

  4. Tomo komentariše

    Sada se jasno vidi koliko je DPS bio samostalan i koliko je Cg sustinski svo ovo vrijeme bila samostalna.Znali su i DJUKANOVIC i svi u DPSU da CG nije samostalna i da im s e spolja sugerise sto da rade.Mahanje zastavama je bilo samo za one lakovjerne da povjeruju da je CG samostalna ugledna postovana nezavisna.Ne Crna Gora nije bila sve ove godine samostalna.Krivokapic nastavlja to stanje i jedino sto moze uciniti da se manje krade da je koliko tolio pravednija podjela.Otvaranje arhiva bi otkrilo agenturu koja i dalje treba da djeluje u CG tako da zapadni centri moci ne odobravaju bas to otvaranje arhiva.Ko ce im ubuduce raditi.Ne vjerujem ni da bi DF uspio da CG napravi mnogo samostalnijom.Od trena kada nam je dat euro a ima vec 18 godina mi smo tu dje smo.Isto je sa Srbijom manje vise.Sirotinja ne moze biti samostalna.

  5. Peko komentariše

    Opet ovaj! Od 30. avgusta svaki dan! Cuti jadan vise, slozio si se, i sad cuti… Splacino, da nije tebe i tebi slicnih, ne bi ni Mila bilo 30 godina!

    1. Luka Pravedni komentariše

      Cut botu! Tamo kod Bozovica pa laj isprani mozgu!!! Covjek prica istorijske stvari, na bravima je sto ne razumiju!

      1. Ilija komentariše

        Sve si u pravu!!! Lijepo i sve tacno zboris. Ali sto ste popustili ucjeni? Ali svakoj? A kao niste znali da ce DF minirati i hobotnica, i 2 familija i ambasade? Zašto niste u rezervi imali vase-nase experte. A drugo sve istinu si reka. A propusti jesu li naivnost tolika ? Il neki dil , mislim ono prvo. U muci i borbi s azdajama si prvi bio, ali napravili ste gresku sto nije bilo tvrdjeg stava i plana B. Ovako ovaj nikad mirniji.

  6. Астал komentariše

    Može li ovaj usud za koga Srbi glasaše da umukne više.

  7. Veri komentariše

    Pa sto mu to niste rekli onaj dan kad ste bili kod njega.Niko se ne buni ni Demokrate ni Ura ni snp niko osim PZP ZASTO?ZASTO NAKNADNA PAMET ?E SVAKA VAM CAST.UBIJEFILI STE GLASACKO TIJELO DA VAS VISE NE GLASAJU.BRAVO .

    1. Sova komentariše

      Nije tacno, SNP se vec dva puta oglasio, cijeli DF, demokrate su za to da se postuje princim proporcionalnosti, znaci ispade da da je jedino URA sa 4 mandata u pravu, a ostali su ovce.

  8. taratnula komentariše

    Koliko je dosadan ovaj covjek.

  9. Stojan komentariše

    Gospodo iz donedavne opozicije/posebno Vi iz Fronta i ostali bliski Vama/,Vi ste/ili neko blizak Vama/ pronašli profesora Krivokapića,postavili ga na čelo Vaše izborne liste,promovisali ga i ubjeđivali građane da glasaju za njega/naravno i za Vas/.Kada Vam je uspjelo/zajedno sa Demokratama i URom/ da pobijedite DPS,sada „valjate drvlje i kamenje“ na Vašeg nosioca liste ,kažete da ne valja,da je glasča DPS-a i inih stotine mana i grehova na njega tovarite.Pa,kako ne shvatate šta pričate,kako ne vidite da to što sada govorite više govori o Vama nego o profesoru.Pa sve da je to tačno što mu spočitavate,upitajte se da li ste ozbiljni,da li ste znali i da li i sada znate što radite,da li se može uopšte vjerovati Vašim riječima ako ste do juče nekoga hvalili na sva usta,dizali u nebesa,a sada se bacate blatom na njega.Upitajte se da li bi se Vama/danas ovako-sjutra onako/smio i trebao povjeriti ikakav ozbiljan posao,a ne da Vam se povjere državni poslovi.Ne bi bilo loše da o ovome porazmislite
    P.S.Bio dobar ili loš-profesor je Vaš izbor,Vaše ogledalo:“Ne pljuj iznad sebe“-narodna.

  10. Boka di cataro komentariše

    Medo istrčava bez potrebe a profa blijedi svaki dan sve više i sve više fizički liči na Miška.

  11. crni komentariše

    Medojevic cijeli zivot prica praznu pricu. Od liberala i natovca, preko vjernika i crkve panopet nazad na fabricka podesavanja i sve tako u krug. Izadji samostalno na izbore pa da vidimo tvoju snagu, imao bi u najboljem slucaju 2 poslanika kao SDP.

    1. taratnula komentariše

      Ne bi imao ni jednog poslanika…

  12. mili komentariše

    prevara si ti govedo! sjasi vise fotelje gledati neces shvati to alkoholicaru nenavezni je li te sramota vise gmazu ovog kukanja i ponasanja. smrsdino zacepi ta glibava usta i penzionisi se u toj maxim zgradi. podji komsu na cestitku za prinovu ipak ste blizu morali se zarsditi za takav stan govnaru

  13. sunsine in my eyes komentariše

    Kakvo je ovo ljudsko nistavilo.Jedva cekamo sledece izbore, nek se dps vrti vala, ali samo vas trojicu da ne gleda ovaj napaceni narod

  14. sunsine in my eyes komentariše

    Uvrijedi jos jednom oca Gojka Perovica, narod ce ti suditi

  15. Niksic komentariše

    Opet PLACI FOTELJOVIC i ekspert za sve isvasta , sram te bilo u ovakvim momentima no vrijeme je majstorsko reseto…

  16. Buk komentariše

    Medo…. Ne seri… Nemam druge reci za tebe…. Ne seri!

  17. Mirčeta komentariše

    Zdravko mora što prije formirati vladu, ovaj čovjek će nešto učinjeti od sebe, pogledajte mu tekstova na cdm, Medo nek ti je Bog u pomoć, najvažnije je zdravlje…

  18. Bato komentariše

    Zdravko molimo vas, ponudite ovom čovjeku neko ambasadorsko mjesto ili da je konzul u nekoj od zemalja, dako ode neđe srećan mu put bio, da ga ne gledamo i ne slušamo…

  19. Rajko komentariše

    Zdravko kad vas molimo ponudite Medojeviću neko ambasadorsko ili konzularno mjesto, neka ide malo na stranu, da ga ne gledamo i ne slušamo jedno vrijeme a nadamo se da bi to prihvatio…

  20. Traktorist komentariše

    Medo, medo!!! Lijepo smo savjetovali da se rano ne propinjes na zadnje noge. No ti neposluhu sklon sad duvaj i necvili.

  21. vaso komentariše

    Prije će sotonjara vaskrsnuti no ti sjesti u ministar fotelju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.