Borba ekskluzivno saznaje: Sud u Podgorici zabranio DPS-u da pokloni državnu imovinu raspopu Mirašu! (FOTO)

6

Osnovni sud u Podgorici zabranio je državi Crnoj Gori i Glavnom gradu da da imovinu SPC nepostojećoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, saznaje Borba.

Glavni grad je pripremio skupštinsku odluku kojom će tzv. CPC na čijem je čelu Miraš Dedeić pokloniti parcelu na obroncima Gorice, u blizini Gimnazije „Slobodan Škerović”, za gradnju objekta.

Međutim, Osnovni sud u Podgorici je to zabranio.

Šef odborničkog kluba Demokratskog fronta u Podgorici Miodrag Bešović kazao je da je na vrijeme upozoravao da je odluka o ustupanju zemljišta NVO CPC protiv zakona i da tu ima elemenata korupcije.

“Nakon što je sud definitivno donio odluku o privjerenoj mjeri kojom se zabranjuje otuđenja zemljišne parcele definitivno je pokazano da sam bio u pravu. Danas na sjednici Skupštine Glavnog grada očekujem da se tačka dnevnog reda skine sa rasprave i pokaže da je zakon iznad DPS-a.

Nakon konačne odluke suda jedino preostaje da Ivan Vuković sugeriše predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu da povuče tačku dnevnog reda koja više nema zakonskih osnova da se o njoj raspravlja u protivnom će gradonačelnik i predsjednik Skupstine imati problema sa zakonom i nadležnim sudskim institucijama, rekao je Bešović.

 

6 Comments
  1. Prle komentariše

    Da napravi gay crkvu, možda i treba, imamo mi popriličan broj pederčina!

    1. plaky komentariše

      Što ti je Miraš kriv, što su Amfilohija betonirali u suteren? Što SPC nosi pare iz Ostroga za BG, šalju Risto e svještenike po evropi,rasformiraju MCP? Svi ćete vi brzo kod Miraša, koji ima isti fakultet kao i Vartolomej, koji je takođe završio i Amfilohije. Popovi Gojko, priučeni svještenici itd. oni o ničem ne odlučuju, a vi zadrigla pastvo bolje u međuvremenu nešto čitajte, dolazi realnost, nema više bajki i mitova. Golo poklapanje.

      1. Buk komentariše

        Xaxaxa opet ove šuplje priče o „slanju para za BG“… Pa na toj prici su unistili cijelu Jugoslaviju, hoce Crkvu, a na kraju ce i porodicu…. Djavo je duboko ušao u ove naše jadne i žalosne tzv države….

  2. sunsine in my eyes komentariše

    Miras ce bit saranjen u dvoristu Hotela Splendid.Opelo ce drzati Ivan i Misko Vukovic,Zivkovic,Andrijasevic Jovanovic uz direktan prijenos na Skala radiju…tanja sukovic andjela ivanovic ,marta scepanovic i aleksandra vukovic narikace

    1. Dragan komentariše

      Micunovice si zaboravio. Oni ce na tacne da drze cigarete i rakiju.

  3. Цг komentariše

    Kad je Viković toliko darežljiv neka pokloni svoju đedovinu srktaškoj organizaciji dps!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.