Šapić: Rješenje za status Kosova i Metohije samo uz referendum

3

Lider partije SPAS i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da status Kosova i Metohije ne može da se reši bez referenduma.

“Siguran sam da ne postoji nijedan čovek u Srbiji koji je spreman da izađe i potpiše eksplicitnu nezavisnost KiM u ovom okolnostima i pod ovim uslovima, to je nemoguće da uradi, a da ne promeni Ustav. Da bi se po toj tački Ustav menjao, neophodno je da na referendumu to odluči srpski narod. I bez obizra na činjenicno stanje, koje kaže da od 1999. godine ta teritorija praktično okupirana i oduzeta silom”, rekao je Šapić u intervjuu za Politiku.

Upitan da šta bi uradio ukoliko bi to neko tražio od Srbije, Šapić je ostao pri stavu da to ne može da se uradi bez referenduma.

“Veoma je važno da onog momenta kad i ako dobijemo neku pretnju, da se ona obelodani i podeli sa narodom. Ukoliko je priznanje uslov za ulazak u EU, onda to građanima takođe treba reći, da znaju šta nas čeka i kakve su konsekvence, i pozitivne i negativne. Svaka odluka naroda je legitimna, samo što svi moraju da budu svesni šta ta odluka nosi”, odgovorio je Šapić.

3 Comments
  1. iz glave komentariše

    Ustav Srbije donet referendumom, rez1244 SB OUN ali i bitka na Košarama i Kumanovski sporazum su rešili status KiM. Referendum je glupost gde postoji mogućnost da se naruši i Ustav i međ pravo OUN koje garantuje jednakost i prava na osnovne životne slobode.

  2. Kontra revolucija komentariše

    Jasno i glasno !.
    Velika drzavna pitanja se resavaju „samo“ referendumom !.
    To je ta demokratija koju propagiraju zapadne sile !!!.

  3. Prle komentariše

    Ovaj je bistar isto kao i Janović !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.