Lideri DF-a sa ruskim ambasadorom: Sporni zakon o slobodi vjeroispovijesti riješiti što skorije

7

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, sastali su se danas sa Izvanrednim i Opunomoćenim ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj. E. Vladislavom Vladislavovičem Maslenjikovom.

Mandić i Knežević su u prijateljskoj atmosferi ambasadoru Maslenjikovu izložili svoje viđenje aktuelne političke situacije u Crnoj Gori.

Lideri DF-a su posebno ukazali na činjenicu da velika demokratska pobjeda naroda Crne Gore, izvojevana na mirnim izborima 30. avgusta, predstavlja i istorijski iskorak ka ukupnoj demokratizaciji Crne Gore, i da očekivanja građana u tom pravcu treba da budu ispoštovana.

Poseban segment razgovora Mandića i Kneževića s ruskim ambasadorom bio je posvećen poboljšanju odnosa dvije dokazano prijateljske države, Crne Gore i Rusije, što u svjetlu novog i šireg otvaranja Crne Gore prema Evropi i svijetu, a samim tim i prema Ruskoj Federaciji, treba da bude jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, uz međusobno uvažavanje dviju država i njihovih pozicija u međunarodnim okvirima.

Mandić i Knežević su ambasadora RF upoznali i sa svojim očekivanjima povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, konkretno sa spornim članovima tog Zakona, kojima je bilo inicirano oduzimanje imovine Mitropolije crnogorsko-primorske. Tim povodom su iskazali realna očekivanja da će ovo pitanje biti riješeno u najskorijem vremenu.

7 Comments
  1. Црна_Гора komentariše

    Nas i RUSA 300 miliona,Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.

    1. To je to komentariše

      A bez rusa dva, tri kamiona, hahaha.. Muči tovare

  2. ja lično komentariše

    I jesu vas pozvali da postanete 134 gubernija? No što ne odgovarate mandataru na ponudjena ministarstva propali lideri?

  3. Sd boka komentariše

    Tako je DF.Rusija.Putin

  4. Mile komentariše

    Što se ambasador nije interesovao za zakon kad su ga izglasali i dok su trajale litije?

  5. To je to komentariše

    Sve to već rešeno, oteto mora da se vrati drzavni cg, a vi se molite u srpskoj, ruskoj i bilo kojoj drugoj crkvi. Nikada više 1918 izdajnici i izrodi

    1. Кнез Васојевић komentariše

      U kućaru

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.