Najviše pet aktuelnih ministara iz SNS ostaje, ostali odlaze iz Vlade!

0

Polovina aktuelnih ministara iz SNS najverovatnije će morati da se oprosti od svog radnog mesta u Nemanjinoj 11, nezvanično saznaje Kurir od izvora bliskog naprednjacima.

Naime, tek pet od deset aktuelnih ministara iz redova SNS ima šansu da ostane u budućoj vladi.

Drastična promena

– Ovo će biti pravi primer velikih promena koje su najavljivane. Trenutno je u Vladi deset ministara iz SNS, a sudeći po planovima vrha stranke, polovina njih će biti zamenjena. Plan je da se resori povere novim licima koja su više eksperti, a manje političari. Među onima za koje verovatno neće biti mesta u novoj vladi su ministar sporta Vanja Udovičić, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović, kao i ministar privrede Goran Knežević, koji zbog zdravstvenih razloga ne nastavlja mandat… Takođe, Ministarstvo pravde verovatno više neće voditi Nela Kuburović, koja je na porodiljskom – priča naš izvor.

Od ostalih petoro naprednjaka iz vrha izvršne vlasti, dodaje naš izvor, samo su dvojica sigurna: ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar finansija Siniša Mali.

– Za preostalo troje – ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, ministarku građevinarstva i saobraćaja Zoranu Mihajlović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara – i dalje nije doneta definitivna odluka, ali su veće šanse da ostanu u Vladi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.