Carević provjerava dozvole za gradnju

9

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević (DF) poništio je sva rješenja glavnog gradskog arhitekte donesena od kraja jula do 25. septembra, čime je praktično zaustavio gradnju 50 stambenih i apartmanskih objekata za koje su investitori dobili zeleno svjetlo bivše administracije Nikole Divanovića (DPS).

Prema naredbi u koju su “Vijesti” imale uvid, Carević je obrazložio da je sve odluke izdalo neovlašćeno lice i da ih treba preispitati.

Divanović je 21. jula smijenio dotadašnjeg v. d. glavnog gradskog arhitektu Vladana Stevovića, koga je krajem maja imenovao Carević, i na njegovo mjesto imenovao dugogodišnjeg urbanistu Mladena Ivanovića.

Ivanović je na dužnosti bio od 21. jula do 25. septmebra, kada ga je Carević smijenio, zajedno sa još nekolicinom funkcionera DPS-a koje je imenovao Divanović.

Lokalna Skupština je u međuvremenu poništila sve odluke tadašnje odborničke većine – DPS-a, SD-a, Crnogorske i Stevana Džakovića, počev od imenovanja potpredsjednika Opštine do smjene i izbora odbora direktora i savjeta u opštinskim preduzećima i ustanovama.

Da će poništiti sve odluke koje je Divanovićeva administracija donijela tokom dvoipomjesečnog upravljanja Budvom, Carević je potvrdio i prvom naredbom koju je donio – poništenje svih odluka glavnog gradskog arhitekte i preispitivanje svakog rješenja kojim je data saglasnost na buduće zgrade, apartmanske komplekse, vile i privremene objekte.

Carević je na mjesto glavnog gradskog arhitekte vratio Stevovića, kome je naredio da započne preispitivanje svih tih odluka.

Riječ je o veoma “škakljivoj” odluci Carevića, imajući u vidu da je građevinski biznis već pune dvije decenije najunosniji posao, u kome se “vrte” milionske svote…

“Naredba glavnom gradskom arhitekti Vladanu Stevoviću da na osnovu odluke Skupštine opštine poništi sva rješenja glavnog gradskog arhitekte izdata u periodu od 21. jula do 25 septembra, jer su izdata od strane neovlašćenog lica“, navodi se u naredbi Carevića u koju su “Vijesti“ imale uvid.

On je naložio Stevoviću da ponovo odlučuje o rješenjima koja su poništena.

“Kao da su postupci prekinuti dana 3. jula, kada rokovi prestaju da teku, a nalaže se nastavak danom uručenja naredbe“.

Carević je naglasio da naredbu treba sprovesti bez odlaganja.

Iz njegovog kabineta saopšteno je “Vijestima” da je u toku spornog periodu data saglanost na 60 idejnih rješenja.

“Pod lupom će se naći posebno one saglasnosti, koje su izdate, a koje su godinama bile sporne i na koje zeleno svjetlo nijesu dali ni Stevović, a ni prethodna glavna gradska arhitektica Ana Samardžić“.

Divanovićeva administracija odobrila je gradnju dva stambena kompleksa u Bečićima, turističkom kompleksu u Kamenovu, na Crvenoj glavici, ali i za još nekoliko objekata koje će biti predmet ponovnog postupka.

Ostaje da se vidi kako će ovakva naredba da bude sprovedena, imajući u vidu da su mnoga rješenja o davanju saglasnosti postala pravosnažna.

Svi investitori moraće ipak da “dođu u Opštinu“, jer moraju da zaključuju ugovore o komunalijama, dobiju saglasnosti od opštinskih preduzeća, a lokalna uprava mogla bi da ih opstruira ako se suprostave odluci nove-stare budvanske vlasti.

(Vijesti)

9 Comments
  1. Darko komentariše

    Ajde smrdino jedna ispitaj !!!! Govno od govna !!

  2. vaso komentariše

    Celava kujica?

  3. Milan komentariše

    Carevic Marko , namestio da radi hotel kod starog grada firma Roaming i Niksica , za uslugu da on izvodi radove , i proda beton

  4. Boris komentariše

    Ima li koga njegovu navodnu diplomu o zavrsenom fakultetu u 50-toj godini da ispita
    Hahaha
    Bilo bi zanimljivo

  5. Zvonimir komentariše

    Neka ga neko pita da nabroji makar dva predmeta sa fakulteta koja je polagao
    Kupio diplonu i pravi se kao da to niko ne zna…

  6. Janko komentariše

    Evo ga demon. I jos nepismeni Dzordan

  7. Goram komentariše

    Na sto je spala sirota Budva , da je vodi nepismeni kamiondzija

  8. Grisa komentariše

    Tako je demone…. samo jako 😂

  9. To je to komentariše

    Šta on da kontroliše, kada je on na x euzavnom zemljištu, bez dozvole, napravio farmu.. Stari kozojebci

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.