Vučić: Nastavljamo put u EU ali čuvamo obraz i prijateljstva

1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije.

Projekat obnove i izgradnje KCS predviđa i spoljašnje uređenje slobodnih površina, parkinga, saobraćajnica i trotoara, kao i ozelenjavanje površina, a ukupna vrednost radova iznosi 110 miliona evra.

Završetak radova u KCS doneće srpskom zdravstvu 930 novih kreveta u poluintenzivnoj nezi, 200 u intenzivnoj, 30 operacionih sala i 70 kreveta dnevne bolnice.

Kada je u pitanju formiranje Vlade Republke Srbije i da li će u izvršnoj vlasti biti i opozicioni političari Vučić je rekao:

– Nisam, ali čekaću Anin predlog pa ćemo kao stranka da potvrdimo ili odbijemo. Uvek sam za to da se napravi razgovor dobar sa ljudima sa kojima je to moguće, ali uvek moraju da budu ljudi kojima su državni interesi ispred stranačkih – rekao je predsednik.

Na pitanje šta se podrazumeva pod daljim ulaganjima u zdravstvo predsednik je rekao:

– To znači da sve radimo. Za KC Vojvodine, mislim da se sada završavaju javne nabavke tako da očekujte uskoro početak radova. Što se tiče ostalih ulaganja, nemojte da zaboravite bolnice koje sam, vam pomenuo, bolnica u Prokuplju košta 26 miliona evra.

Jedno je ulaganje u infrastrukturu zdravstvenu, a drugo je ulaganje u plate i životni standard lekara. Treće, što je mnogo važno jeste ulaganje u obrazovanje naših lekara.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti svoj put u EU, ali da će štitii i čuvati svoj obraz, svoje pravo na stav i mišljenje i da ne ruši tradicionlana istorijska prijateljstva zbog dnevno političkih stvari.

On se osvrnuo na sinoćnu konferenciju za medije posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem koje je protekla u uzavreloj atmosferi.

– Ja ću nastaviti da se borim za Srbiju i investicije. Srbija nastaviti svoj put u EU, ali da će štitii i čuvati svoj obraz, svoje pravo na stav i mišljenje i da ne ruši tradicionlana istorijska prijateljstva zbog dnevno politilkih stvari. Bez obzira koliko sam se kome zamerio u Evropi i svetu, veoma sam ponosan na svaku reč koju sam sinoć izgovorio – rekao je on i dodao:

– Izvinjam se nekome ako sam se drznuo da kažem što svi vide i misle.

On je rekao da nema problem sa tim da niko ne pomene kampanju sa FIAT 2008, godine, a gde i predsedniku kandidat i drugi vode tu kampanju pred izbore

– Razumeo sam da sam ja problem. Kad napišete kupila je Srbija Pancir, ili bespilotne letelice, jasno je da sam ja kriv. Što se tiče suštine onoga što su kriitikovali ja to prihvatam, prihavatm da imamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom, oni to kritikuju, a ja se time hvalim. Kao što se pred Kinezima hvalim za dobre odnosa sa EU ili Iinvesticije sa Nemačkom. Jer, pozicija ove zemlje nije da budemo jasterbovi u okvu jednog bloka, već da privlačimo sve i budemo prijatleji sa svima, to je pozicija Srbija – rekao je on.

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    U muslije obraz guzica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.