Miholjski zbor: Policija zabranila litiju na moru!

1

Saopštenje za javnost Miholjskog zbora:

Miholjski zbor je prinuđen da se obrati javnosti povodom grubog kršenja ljudskih prava od strane policijskih službenika i uprave pomorske bezbjednosti, radi blokiranja hodočasnika koji su se uputili barkama iz Herceg Novog, Igala,Kotora, Risna i Krtola na liturgiju na Miholjskoj Prevlaci.

Danas, kada više regata i brojnih plovila krstari po vodama Boke pod zastavama mnogih stranih država, izgleda da se samo žiteljima i starosjedeocima bisera Jadrana, kretanje onemogućava bilo morem ili kopnom.

Pitamo, gledajući slike komita od prije neko veče, koji šetaju Nikšićem uz propratani aplauz prisutnih policajaca da li smo mi građani drugog reda u istoj nam državi i kakvi su to zakoni koji se tretiraju na dva različita aršina prema njima i nama.

Jesmo li mi ti koji dijelimo Crnu Goru na nas i njih ili oni koji nas obespravljuju na istim šetnjama, po istim ulicama pokazujući nam da standardi nisu isti za sve?

Dok ne bude jednakosti i identičnih prava za sve u Crnoj Gori, Miholjski zbor će biti u, pomorskim auto ili krsnim litijama !

To je naš vid borbe za očuvanje svetinja i poručujemo u ime naroda Boke da ćemo ostati verni zakletvi datoj na Trojičindanskom saboru !

1 Comment
  1. Munja komentariše

    Prošli vikend četiri barke, danas tri, od toga se jedna prevrnuta sa pijancima, hahaha tolika podrška se ne pamti odavno…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.