Carević poručio iz Pljevalja: Nećemo dozvoliti da Srbe eliminišu iz Crne Gore!

9

Na tribini velike narodne koalicije Za budućnost Crne Gore u Pljevljima, govorili su Vladislav Bojović, Gorica Knežević Jelovac, Milan Lekić i legitimni predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Vladislav Bojović je poručio da nakon je ova odlazeća vlast devastirala i opljačkala sve što su stigli i što smo kao opština imali, posebno od velikih privrednih potencijala i prirodnih resursa, sada su još nasrnuli i na naše svetinje. Nakon 30. avgusta nikada se više neće desiti da prirodni resursi budu stavljeni u funkciju bogaćenja uske grupe pojedinaca već će biti u službi stvaranja uslova za pristojan život svih građana.

Bojović je naglasio da je naša velika koalicija ,,Za budućnost Crne Gore“ formirana od 11 političkih subjekata, što je jedinstven primjer u istorijski parlamentarizma Crne Gore, čime smo uslišili i odgovorili na zahtjev naroda Crne Gore koji je želio veliku koaliciju kako bi odbranili svetinje. Bojović je poručio da ćemo, budite sigurni, naše svetinje i našu svetu apostolsku Srpsku pravoslavnu crkvu i odbraniti! Mi imamo plan i rješenja kako da u ekonomskom smislu preporodimo ovu sredinu i otvorimo prijeko potrebna nova radna mjesta u privredi, poljoprivredi, ali i u turizmu koji je potpuno zapostavljen. Uprkos pljački pljevaljska opština i dalje posjeduje potencijal za pokretanje proizvodnje, otvaranje fabrika koje bi radile i zaposlile na stotine pa i hiljade radnike. Zbog toga moramo 30. da svi zajedno smijenimo ovu vlast, snažno i jedinstveno! Do pobjede! Glasajte broj 9!

Gorica Knežević Jelovac je saopštila da je svima nama srce puno jer su se sjever i jug ujedinili. Budva i Pljevlja su danas na istom putu sa istim ciljem. Naglasila je da je naš cilj jasan, a glasi: kraj tiranije, kraj korupcije, kraj lopovima i bolje sjutra za nas i našu djecu.

Posebno se osvrnula na sugrađane koje je možda muka natjerala da svoj glas prodaju za 50 evra. Gospodo, za 50 evra prodajete se na mandat od 4 godine. Kako je rekla, kada taj iznos podijelimo sa brojem dana u te 4 godine, vi ovoj vlasti vrijedite 0.03 centa po danu. Za taj iznos ni zemičku hljeba ne možete da kupite.

Znam da su mnogi gladni, ali ostajte sa svojim ponosom, jer od 30. kreće bolje sjutra i bolja budućnost! Zato glasajte Za budućnost Crne Gore!

Milan Lekić je poručio da je pred svake izbore narod vršio pritisak na nas srpske političare da se ujedinimo i da skidamo ovo zlo koje se nadvilo nad Crnom Gorom. Ovaj put smo vas poslušali.

On je ukazao da je ova kriza počela još 1997. godine kada je najveći konvertit prihvatio da sprovodi izdajničku politiku u Crnoj Gori a sve da bi izbjegao crvenu potjernicu zbog kriminala kojim je počeo da se bavi od kako je došao na vlast. Lekić je saopštio da je Milo Đukanović iz državnih simbola izostavio i najmanji detalj koji identifikuje Srbe. Poručio je i da je Milo Đukanović pokrao sve što se moglo pokrasti a sada je krenuo i na Boga, i tu se preračunao. Ukazao je da je vlast usvojila diskriminatorski zakon kojim se ruše temelji Srpske pravoslavne crkve i otima crkvena imovina kako bi se pradala u ruke raspopu Mirašu Dedeiću, kao i da je ovaj zakon usmjeren isključivo protiv SPC. Milan Lekić je saopštio da mi ne želimo ni više ni manje od onoga što je dogovoreno i potpisano sa Rimokatoličkom crkvom prije više godina i što je potpisao Igor Lukšić, kao i da je ovo necivilacijski zakon jer u 21. vijeku predviđa oduzimanje crkvene imovine i nasilni separatizam unutar vjekovne crkve. Lekić je naglasio da oni koji glasaju za DPS na ovim izborima moraju da znaju da glasaju protiv sebe, protiv svoje države, protiv svoje djece i protiv svoje Crkve i Boga. zbog čega svi građani treba da glasaju Za budućnost Crne Gore i broj 9.

Marko Bato Carević je saopštio da je uvijek bio rad gost u Pljevljima, ali su nažalost sada drugačije okolnosti, jer vidi i veliku energiju, veliku snagu i bratsku ljubav. Istakao je da ono što nas je svakako ujedinilo jeste usvajanje ovog sramnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Poručio je da posljedice vladavine DPS-a jesu da u Crnoj Gori imamo oko 70% građana koji žive život nedostojan čovjeka, kao i da se u politiku uključio upravo zbog odbrane svetinja, ali i zbog ljudi koji su u teškoj i nepodnošljivoj ekonomskoj situaciji.

Carević je saopštio da je vladavina ovog režima zapamćena po korupciji, kruminalu ali i neravnomjernom razvoju Crne Gore, posebno imajući u vidu da je u skoro svakoj evropskoj zemlji, sjever je razvijeniji od juga, dok je samo kod nas obrnut slučaj.

On je naglasio da smo u velikoj opasnosti jer je ovaj zakon čisti pokušaj eliminacije Srpskog naroda iz Crne Gore. Carević je poručio da su nam uzeli pismo, jezik, a uzimanjem naših svetinja žele da nam uzmu dušu i da nas proglase manjinom. saopštio je da predstavnici ove koalicije nisu nikakvi nacionalisti, ali da žalimo za našom braćom koja su pokušala da nas Srbe, eliminišu iz Crne Gore, i mi im to nećemo dozvoliti! Istakao je da ako treba, branićemo naše svetinje i životima, jer mi smo dostojanstveni nasljednici svojih predaka i nema toga čega se mi plašimo.

9 Comments
  1. Traktorist komentariše

    Razlika između batine kravate i repa krmače,
    Rep krmače većim dijelom pokrije pi#ku
    😂😂😂😂
    Bato, bato jbala te kravata, kupi veču 😂😂😂😂

    1. Ljuta komentariše

      Pitaj majku i zenu kako im je bilo sa Batom….

      1. Traktorist komentariše

        Mala moja u četničkoj bluzi
        Skini bluzu pa mi se na,,,, smješi😂👏👏

  2. Црна_Гора komentariše

    Svi na Izbore do Hristove Pobjede.
    Smrt Fasizmu Nato montenegro.
    Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora.

  3. Traktorist komentariše

    Litijasi majmune s grane,
    Siđi dolje dat ću ti banane
    😂😂👏👏

  4. Traktorist komentariše

    Obišo’ sam deset apoteka,
    Ni u jednoj za bata lijeka,
    😂😂😂

  5. Davor komentariše

    9

  6. Traktorist komentariše

    Jest ovaj bata mudra glava u pm😂😂

  7. Munja komentariše

    A gdje ćeš u Pljevalja jado.. Požuri u Budvu, vidi ujutru da te neće pustiti u opštinu da uđeš.. Ili pokušaj ujutru u opštinu Pljevalja, možda te tamo prima za portira

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.