Novi Zeland stavio virus pod kontrolu?

0

Premijerka Novog Zelanda Jasinda Ardern odložila je odluku o ublažavanju vanrednih mjera u Oklandu, prenosi Tanjug.

Nadležne službe ove zemlje sa pet miliona stanovnika su saopštile da je u posljednja 24 sata registrovano 11 slučajeva kovida-19, od čega 9 u okviru određene zajednice. U poslednja 24 sata registrovano 11 slučajeva kovida-19, od čega 9 u okviru određene zajednice.

Premijerka Novog Zelanda je saopštila da za sada neće biti ukidanja tih mjera, ali je obećala da će se odluka preispitati narednog ponedjeljka.

Do sada je na Novom Zelandu oboljelo ukupno 1.315 ljudi, od čega je 105 aktivnih slučajeva i 22 preminula kovid pacijenta.

Ardernova se takođe osvrnula na izjavu američkog predsjednika Donalda Trampa koji je rekao da je na Novom Zelandu došlo do velikog širenja virusa.

Ovu treću po redu Trampovu izjavu o Novom Zelandu u proteklih nedjelju dana Ardernova je prokomentarisala rekavši da brojke jasno govore gde je došlo do velikog širenja zaraze.

„Međutim, nije stvar samo u broju slučajeva već u načinu koji odaberete da se borite protiv epidemije kao nacija i kao osoba koja snosi odgovornost. Izuzetno sam ponosna zbog pristupa svih Novozelanđana u borbi protiv kovida-19“, rekla je Ardern i najavila da će u ponedjeljak obavjestiti javnost da li će vlada ublažiti vanredne mjere u Okladnu i ostatku zemlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.