Otkrivena prevara: Ministar Bošković poznaje agitatorku Dušicu, i tužilac Saša Čađenović zapošljava sestrića preko DPS-a! (AUDIO)

2

Dušica i Predrag…

U nekim sretnijim okolnostima, ovakva imena nosili bi protagonisti moderne crnogorske bajke. Oni bi, poput Štrumpfova recimo, mogli da odbrane svoje „selo“, tradicionalne vrijednosti i način života od nekog zlog crnogorskog „Gargamela“. A onda bi se, na zadnjoj stranici knjige, uhvatili u oro sa „bližnjima svojim“, uživajući u narodnoj slozi, okruženi rijekama, drvećem i cvijećem. „Svi za jednog, jedan za sve“.

Ipak, „Nova Crna Gora“ bajke ne „prepoznaje“. Dušica i Predrag se ne „bore“ za svoj narod, već za partiju. Ne „ratuju“ PROTIV nezasitog Gargamela, već ZA (garga)Mila, u priči „strave i užasa“ (zasnovanoj na istinitim događajima) koju bismo mogli nazvati – „Istraga Srba iz Ministarstva odbrane Crne Gore“.

Poznato je da su crnogorski vladari i vojskovođe, susrećući se se „oči u oči“ na bojnom polju sa moćnim neprijateljima, uzvikivali – „Za mnom!“, ulazeći tako u srce naroda i narodno pamćenje, pronoseći slavu srpskog oružja.

S druge strane, „vojskovođa Nove Crne Gore“, bivši „Beli orao“ Bošković, na prvi znak opasnosti, suočen sa nepobitnim dokazima o diskriminaciji vojnika po vjerskoj i političoj osnovi, odlučio je da se javno odrekne svoje „ratnice“ Dušice Vulić, „hrabro“ i „liderski“ je ostavljajući na cjedilu, prepuštajući javnosti da svoj opravdani gnijev iskali na – ŽENI.

„Osoba pod imenom Dušica Vulić nije poznata ministru Predragu Boškoviću i Ministarstvu odbrane, te stoga ne možemo dalje govoriti o snimku, njegovom sadržaju i autentičnosti”, nevedeno je u odgovorima iz ministarstva. Dakle, nisu demantovali autentičnost snimka koji je objavio IN4S, niti odgovorili na pitanja koja smo im poslali odmah nakon objelodanjivanja nove afere, koja dodatno razobličava karakter ovog režima.

Predrag, dakle ne poznaje Dušicu. Ili, ne „prepoznaje“, kako vam volja.

Samo ova rečenica je dovoljna da razotkrije suštinu etičke i estetičke dimenzije ministra Boškovića i njegovih saboraca, uključujući i „oca nacije“, Mila Đukanovića. Ona znakovito pokazuje da će se Bošković i drugi vlastodršci odreći svih i svega – samo ako prilike budu tako nalagale. A kamo li Dušice – obične aktivistkinje iz Zagoriča.

Bezdušni Predrag. A, Dušica se njega ne odriče. Tvrdi da ga poznaje i – govori istinu.

U novom snimku koji IN4S prezentuje javnosti, Dušica jasno kaže Mariji da će se u subotu sresti sa ministrom odbrane, te da će se potruditi da ona i „još jedan momak upanu u vojsku“. Ona pominje i izvjesnog Čejovića, za koga tvrdi da mu je tužilac Čađenović ujak i da će mu on „sve završit“.

O uticaju koji Vulićeva ima na donošenje odluka u Ministarstvu odbrane, svjedoči i ova rečenica upućena Mariji, istinski zaisteresovanoj da se zaposli u vojsci: „Ja ništa ne pričam niti želim bilo kome što da kažem što ja neću izgurat.“.

Znamo ko prvi „napušta brod koji tone“. A, Bošković se potrudio da potone Dušica, iako na „splavu“ sagrađenom od Dušice i njoj sličnih – „pluta“ preko tri decenije. „Novocrnogorski“ primjer „čojstva i junaštva“.

(IN4S)

2 Comments
  1. Maja komentariše

    Niti poznaje Dusicu niti se sjeca kako je zaradio milione eura koje je ulozio u fabriku paleta sa Plantazama a sad te pare trazi nazad na sudu jer je posao propao posto je pogresne masine kupio. Kakvo je ovo vrijeme doslo, znate li sto je nekada znacilo biti vojnik. Morao je biti castan i posten. Danas je zlato potonulo a…..

  2. Maja komentariše

    P.S. Dusice, tako vam i treba. Ko sa djavolom tikve sadi ovako zavrsava. A Dusica je dio tok kriminalnog kruga, doduse poslusnik i potrcko. Jadno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.