Vučić i patrijarh Irinej: Hram Svetog Save je važan za sve nas

2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej obilaze radove na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save.

Predsednik i patrijarh počeli su obilazak Hrama u 11 sati.

Vaša svetosti, izgledaće neverovatno – rekao je predsednik obraćajući se patrijarhu na početku obilaska Hrama. Rekao je da mu patrijarh nije verovao da će biti novca, ali da mu je obećao da će se posao završiti.

Nećemo se namučiti i završićemo – rekao je predsednik i dodao da je ponosan na sve što je urađeno u prethodne tri godine.

Vučić podseća da je čitav Pariz ustao protiv građenja Ajfelove kule, a da je ona danas najposećenija turistička destinacija.

I nas su kritikovali da sve što radimo, radimo veliko i megalomanski. Zamislite da imamo male snove… Ali, uvek je tako bilo – rekao je Vučić.

Ikonostas će, prema rečima predsednika, biti najlepši od svih u pravoslavnom svetu.

Posobno sam ponosan što se, posle više od sto godina, sve ovo završava, i u vreme kada sam predsednik. Jedva čekam da nas zbog toga svi napadnu, ali iza nas moraju da ostanu dela. Hram je važan, ne samo za vernike, već i za svakoga od nas. Ovde je najveći mozaik u celom svetu, koji su radili najveći majstori na svetu. Sve izgleda predivno i ljudi će za dva meseca moći da se raduju svom Hramu – kaže Vučić.

Ovo će biti vrhunac hrišćanske umetnosti – rekao je patrijarh.

2 Comments
  1. Peconijevi Telohranitelji komentariše

    Aca „Musliju ja uspjeo da ucjeni i Parijarha, tako da on cuti kao zaliven o izdaji Kosova. Poslije poznate Acine izjava ga „na Kosovu nemamo ni metar zemlje“, Patrijah je izjavio da se Musliju najbolje bori za Kosovo?

  2. Traktorist komentariše

    E irineju utera ti ga musliju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.