Borba ekskluzivno otkriva: Ministar zdravlja Kenan Hrapović sakrio velelepnu kuću na Cijevni! (FOTO)

7

Ministar zdravlja Kenan Hrapović posjeduje velelepnu kuću u mjestu Dinoša, na rijeci Cijevni, koju nije zvanično prijavio, ekskluzivno saznaje Borba.

Kako su našem portalu juče ispričali mještani, Hrapović je kuću kupio od mještanina starog Hasana, koji živi u neposrednoj blizini te kuće.

U imovinskom kartonu Hrapović taj objekat nije prijavio, a nije poznato na koga je objekat upisan i da li se i dalje vodi na starog vlasnika.

“Hrapović redovno dolazi u tu kuću. Da li se ona vodi na njega zvanično ili ne, to ne znamo. Ali znamo da je on vlasnik, da je on kupio kuću od našeg komšije Hasana koji je sada u ozbiljnim godinama. To nije bilo baš tako davno. Čak, kad je put prolazio pored naših kuća, sve ograde su porušene, samo je na toj kući ograda ostala netaknuta, pa su putari morali da vataju krivinu da ne oštete ogradu. Putari su pričali da trasa puta izmijenjena samo da mu se ograda ne bi srušila, ispričali su nam juče mještani Dinoše.

S druge strane, ministar Kenan Hrapović prvo tvrdi da nikakav građevinski objekat nije kupio u Dinoši,  ni od kakvog Hasana .

“Takođe vas obavještavam da za svu moju i imovinu moje porodice posjedujem urednu dokumentaciju kao i da sve od imovine što posjedujemo ja i moja porodica (uključujući i imovinu u Dinoši) je uredno prijavljeno u imovinskom kartonu koji redovno i u zakonskom roku dostavljam nadležnoj instituciji od kada sam na najodgovornijim državnim funkcijama, u šta se možete i sami uvjeriti ukoliko zaista to i  želite i time dobiti istinite i tačne informacije, kazao je Hrapović.

Međutim, pregledom imovinskog kartona ovaj objekat nije prijavljen.

U imovinskom kartonu ministar Hrapović je naveo da je vlasnik dva stana od 117 kvadrata, odnosno od 68 kvadrata.

Kuće u Dinoši nema u imovinskom kartonu

Njegova supruga je vlasnica vikendice od 27 kvadrata, ušteđevine od 5.000 eura, te dvije stomatološke ambulante i to „Dent-ES” i „Zub” na koje se vode dva poslovna prostora od 36 i 21 kvadrat.

Prošle godine, na ime mjesečnih plata i naknada Hrapović je primio oko 25.000 evra, navodi se u njegovom imovinskom kartonu.

Njemu je mjesečna plata varirala od 1.654 evra do 1.774 evra.

Hrapović je prijavio da obavlja ukupno 11 funkcija, a osim što je ministar član je u više tijela i to Komisije za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve, Savjeta za konkurentnost, Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama, Nacionalnog savjeta za koordinaciju i prevenciju hroničnih nezaraznih bolesti, Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Komisije za praćenje razvoja Katunske nahije, Savjeta za turizam, Savjeta za praćenje sprovođenja Strategije izvršenja krivičnih sankcija, Državni savjet za sprečavanje zloupotrebe droga i Savjeta za vladavinu prava.

I to nije sve, Hrapović je mjesečno dobijao po 380 evra, od osno 4.560 na godišnjem nivou, kao naknadu za članstvo u Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte.

Selma, skupe torbe i ljetovanja, kršenje mjera NKT-a

Samo 10 ženskih torbica koje posjeduje Selma Hrapović, kćerka ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koštaju preko 32.000 evra. Ona je nedavno, kako su objavili mediji, prekršila mjere NKT-a i nije odgovarala.
Iako je jasno propisano da više od 4 osobe ne mogu biti za jednim stolom, to za naslednicu ministra Hrapovića i njeno društvo očito ne važi. Takođe, u jeku ekonomske krize ona se bahatila na crnogorskom primorju.

 

7 Comments
  1. Đuka komentariše

    Vjerovatno se pita ko ga ovako gađa po portalima. Nema ko oni ovi što ga plaćaju. Počeo je previše da traži. Pa ga rešetaka.

  2. Traktorist komentariše

    Eto ga opet baljezganje, trebao bi živjeti u šatoru a četniklerofasist u vili.
    Crnogorci svoji na svome!
    NEZAVISNA DRZAVA CG U VIJEKE!!👏👏👏👏

    1. vaso komentariše

      Traktorce tvoja nezavisna drzava je ndh i ti bi voleo da zivis u takvoj drzavi .Crna gora je sa svijetlom i casnom prosloscu i bice ponovo takva poslije izbora.Svice svice rujna zora.

  3. Tolosi komentariše

    Lopovcina.

  4. Kontra revolucija komentariše

    Sto dublje se kopa to vise izlazi na videlo !!!.
    Nije on jedini !!!.
    Ne koprcaju se oni za dzabe da bi ostali na vlast !!!.

  5. akvarius komentariše

    Pitajte ga imali sta na jaliji i u cemu je tamo zivio za kratko je sve to zaimo

  6. Bot23 komentariše

    Da se kuća nacionalizuje, i onako je napravljena od narodnih para, da se tu smjeste par porodica izbjeglica i da kažemo da je nešto pozitivno izašlo od toga

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.