Kad DPS dijeli državni novac: Za Srbe mrvice, a Hrvatima i Muslimanima milioni

6

Srpski nacionalni savet već više godina upozorava na zloupotrebe državnih institucija i fondacija u Crnoj Gori koje su u skladu sa Ustavom dužne da se bave zaštitom nacionalnog, kulturnog, jezičkog i verskog identiteta.

– Posebno je uočljiva raspodela sredstava Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, čije su fondacije u protekle tri godine podelile više od pet miliona evra, od čega je organizacijama i pojedincima srpskog naroda u Crnoj Gori, koji čine više od šezdeset odsto korisnika tih fondacija, pripalo manje od jedan posto.

Ovakve zloupotrebe, pa i u izbornoj godini, protekle su bez reagovanja međunarodnih organizacija, navodno nevladinog (državnog) sektora, ali i aktuelne opozicije u Crnoj Gori, iako je očigledno da su se ta sredstava delila isključivo poverenicima partija vladajuće koalicije, kao i da u komisijama za raspodelu sredstava nije bilo nijednog predstavnika srpskog naroda, odnosno da su svi članovi komisija takođe poverenici vladajućih struktura.

Sličan je slučaj i da je muslimanskom časopisu „Glas Mrkojevića“ opredeljeno 15.000,00 evra, „Hrvatskom glasniku“ 12.000,00 evra, a „Srpskim novinama“, jedinom časopisu relativno većinskog naroda u Crnoj Gori, nijednog centa.

(Novosti)

6 Comments
  1. Traktorist komentariše

    Vas spc financira da radite sanja, sanja drzava NEFINANSIRA

  2. Munja komentariše

    A da vas finansiraju da bi vi mogli bolje lajati. Ne priznajte drzavnu, himnu, grb, samo pare bi priznali.. Imali ste od koga i naučiti, od DF,.. Ništa im ne valja, po svakom pitanju su ugroženi, ne dolaze u skupštinu, ali se plata i privilegije ne odriču..

  3. Traktorist komentariše

    Koji ce quac pare srbima, to su produhovljene individue, jbes materijalno litije nam daj, reko vi ja vama jbce vas ristaantihrist kad tad, mislila ekipa malo duvat kad ono dobise straznjak, tako vi je to ko sa sotonjarom tikve sadi

  4. Kontra revolucija komentariše

    Munja , Traktorist,
    sta se bunite ?.
    Uzimaju od srpske dece da placaju vase sendvice !.
    I jos vam nije dosta !.
    I to ce proci, vremena se menjaju, a kud i sta cete onda jadni ?.
    Rezervirajte vec sada karte za beli svet , nece ubuduce biti sendvica i plate bez posla !.
    Ili kramp u ruke, socijalu, zatvor, birajte !!!.
    Nece biti vise lajanja po portalima !.
    Tik,tak,tik,tak !.

    1. Traktorist komentariše

      Nafivsjte se cetnikklerofasiszi😂😂

    2. Traktorist komentariše

      Budi čovjek bre, nemoj da hapsiš

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.