Dr Borka Miljković: Glas za Bata Carevića je glas za poštenu Budvu i glas za našu Crkvu!

2

Na listi“ Za budućnost Budve-Marko Bato Carević je i nestranačka ličnost magistar medicinskih nauka i specijalista za oftalmologiju dr Borka Miljković, koja živi i radi u Budvi. Vlasnik je Očne klinike „Miljković“ 20 godina.

Šta Vas je motivisalo da se uključite u politiku?

Politika se kod nas doživljava kao djelatnost od koje možete da se obogatite, da se osilite, da radite šta vam padne na pamet, a da nikom ne odgovarate. Normalan čovjek to gleda sa strane, povlači se, gunđa, trpi. A onda dođe čas kad kažete dosta je. Ako mislimo da preživimo i da nam djeca imaju predstavu o tome šta je dobro moramo dati svoj doprinos.  Eto zbog čega sam u politici. Da se razumijemo m, meni ništa ne treba: ni posao, ni stan, ni poslovni prostor, ni kredit, ni legalizacija nelegalnog , ni zaposlenje članova porodice… Treba mi normalno uređena država u kojoj ce se ljudi cijeniti po znanju i po moralu i gdje će zakon biti jednak za sve. Ovdje su sve brane popustile, pokuljao je mulj i ta bujica prijeti da nas odnese. Zato se moramo angažovati i tom zlu suprostaviti.

Zašto ste se opredijelili za ovu koaliciju?

Prevashodno jer je na njenom čelu Bato Carević, koji je vjernik, patriota, uzoran domaćin, moralan čovjek. Drugi razlog je što je ovo koalicija u kojoj su tradicionalni Srbi i Crnogorci. Kada kazem Crnogorci onda mislim na one koji nisu novokomponovani Montenegrini , iako se i oni deklarišu kao Crnogorci, pa zbunjuju ljude. Treći razlog je što je napravljena najšira moguća koalicija, tako da birači sada ne mogu reći kako nismo uradili ono sto su oni tražili, a to je da budemo glavna snaga za slamanje ovog režima.

Kako bi ste sebe okarakterisali?

Ja sam običan čovek i nikad nisam ni imala želju da se uzdignem iznad naroda iz koga sam ponikla. Osnovnu i srednju skolu sam završila u Nikšiću, Medicinski fakultet u Beogradu, sa prosječnom ocjenom 9,21, u ono vrijeme kada se nije lako dobijala desetka. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu sam i magistrirala i završila specijalizaciju za očnog doktora. Na četvrtoj godini studija bila sam najbolji student Medicinskog fakulteta. Od 1999. sa porodicom živim i radim u Budvi. Imam svoju Očnu kliniku. O radu sa pacijentima i mom profesionalizmu ostavljam da pričaju moji pacijenti! Udata sam, imam dvoje djece, koji su takođe doktori medicine. Suprug je moja najveća podrška i moj najbolji kritičar. Porodica i posao su mi najvažniji.

Kakva je predizborna atmosfera u Budvi?

Birači očekuju da im sloboda i bolji život padnu sa neba. Kad se završe izbori onda gunđaju kao opozicija je slaba, neujedinjena, posvađana, nema kadrove, kao da su ovi iz vlasti sa tri mozga. Evo sad imaju najširu moguću koaliciju koja baštini tradiciju, porodične vrijednosti, čuva sjećanje na svoje pretke i ne dozvoljava po cijenu života promjenu identiteta i vjere. Zalažemo se da zakon važi jednako za sve, dakle za pravnu državu. Ako je nekom do sada bilo nejasno šta se sa nama želi uraditi i koji je to put kojim nas ova vlast vodi, sada su maske pale i sve je jasno. U Budvi se osjeća nevjerovatna pozitivna energija i spremnost da se učestvuje u promjenama. Oduševljena sam koliko se u tom poduhvatu smjene režima angažovala omladina. Konačno njima ova zemlja ostaje. Bog nam je dao blagoslovenu zemlju, na nama je da je uredimo. Sigurna sam da mi to možemo!

Koja je Vaša poruka biračima?

Kao što ste bili na litijama odani svojoj SPC tako i sada, od onog ko je tek postao punoljetan, pa do najstarijeg građanina pozivam vas da date svoj doprinos u nedelju 30.08. Glasajući za koaliciju „Za budućnost Crne Gore “ na državnom nivou i “ Za budućnost Budve- Marko Bato Carević“ na lokalnom nivou glasate za sebe, pretke i potomke.

2 Comments
  1. Munja komentariše

    To je onaj što svaki dan dolazi jer misli da radi u opštinu.. E tuge, bolest ne bira..

  2. Munja komentariše

    A ode li sa njim i paketu i onaj što dobro riče ispred šatora..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.