„Glas javnosti“: Marković pod velikim pritiskom: Sprema li se politički “svilen gajtan” za crnogorskog premijera?

4

Iako se vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) sa približavanjem parlamentarnih izbora, zakazanih za 30. avgust, suočava sa nagomilanim problemima, među kojima su pojava masovnog vraćanja partijskih knjižica i konstantno opadajući rejting, od dobro upućenih izvora saznajemo da je stanje u ovoj stranci dodatno pogoršano međusobnim razmiricama njenih najistaknutijih funkcionera.

Naime, uprkos tome što je, odlukom lidera stranke i višedecenijskog apsolutnog gospodara Crne Gore Mila Đukanovića, crnogorski premijer i zamenik predsednika DPS Duško Marković imenovan za nosioca izborne liste DPS, Đukanović izgleda ima drugog “keca u rukavu”, oličenog u ministru odbrane Crne Gore i članu Predsedništva, Glavnog odbora i Saveta DPS Predragu Boškoviću, koji je na pomenutoj listi zauzeo šestu poziciju.

Međutim, Marković je prozro nameru Đukanovića da mu pripiše potencijalni izborni fijasko DPS i to iskoristi za definitivno razračunavanje sa njim, a da zatim umesto njega inauguriše Boškovića za novog “velikog vezira” u DPS. Zbog toga se najpre žestoko posvađao sa Boškovićem, da bi potom o svemu obavestio Đukanovića, koji je, glumeći iznenađenje, sve negirao.

Očigledno je da crnogorskom premijeru, uprkos prvom mestu na stranačkoj listi, ne cvetaju ruže u DPS, i da se nalazi na tankom ledu, koji bi u slučaju lošeg izbornog rezultata mogao da se pretvori u pravu provaliju. Zbog toga ostaje da se vidi koji će biti njegov sledeći manevar, i da li će uspeti da se odupre nameri Đukanovića da ga i definitivno skrajne i za njegovog naslednika promoviše Boškovića.

 

preuzeto: Glas Javnosti

4 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Pocele hijene medjusobno da se zderu !!!.
    Bice jos gore, sto blize dolazi dan
    glasanja !!!.
    Raspada se DPS kuca od karata !!!.
    Nikad nije ni imala dobre temelje !!!.
    Sve je na laz stvoreno !.

  2. Darko komentariše

    Lazes ti ko pas , lazes ko zadnja olos . Crna Gora je bila i opstace cetnici smrdljivi !!

  3. Pedja komentariše

    Postojace Crna Gora dok je Lovcena nad nama.

  4. Спас komentariše

    Pas ne govori samim tim ne može da laže.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.