“Za tri decenije DPS u Danilovgradu opustošio sve fabrike, omogućio tajkunima da se obogate”

0

piše: Dragan Bojović, potpredsjednik DNP i poslanički kanidat pobjedničke koalicije “Za budućnost Crne Gore”

Juče se Danilovgrad našao pod desantom i blokadom specijalnih jedinica samo zato što je otvaranju tržnog centra „Voli“ prisustvovao predsjednik „svih građana“Milo Đukanović. A građanima Crne Gore je jasno u kakvom stanju je naša privreda kad predsjednik države ima potrebu da, u jeku predizborne kampanje, otvara jednu, doslovno govoreći, prodavnicu mješovite robe, tačnije, piljaru na periferiji Danilovgrada.

Zato ostaje zabrinjavajuće pitanje kakva nas to ekonomska perspektiva očekuje s ovakvom aktuelnom vlašću, kad nam jedine zamajce napretka predstavljaju trgovinske i uslužne djelatnosti, i to bez proizvodnje i otvaranja radnih mjesta na realnoj osnovi?!

Prije nekoliko decenija, prije ustoličenja ove štetočinske vlasti, samo u opštini Danilovgrad su radila brojna rentabilna preduzeća i fabrike, u kojim su bile zaposlene hiljade građana: „Šumsko“, „Košuta“, „VUP“, „Landža“, „Fabrika radijatora“, „Mermer“, „Fabrika kafe“, „Ciglana Spuž“,„Fabrika stanova Spuž“ itd.

Nakon tri decenije vladavine i pustošenja DPS-a, sva ta preduzeća su tajkunskom privatizacijom opljačkana i uništena. Danilovgrad je ekonomski, pa i urbanistički, sasvim devastiran. „Landžu“, nekad rasadnik šumskog i ukrasnog bilja, a sada park prirode i ekološko srce grada, lokalna vlast namjerava da pretvori u stjecište kanalizacionog otpada, u gradsku septičku jamu!

A predsjednik DPS-a se danas slikao ispred ruiniranog hotela „Zeta“ i, bez ikakvog stida, po ko zna koji put najavio njegovu uspješnu rekonstrukciju. A kroz bizarnu sliku uništenog hotela „Zeta“, koji poslednjih decenija čeka rekonstrukciju ili potpunu propast, najbolje se sagledava i cjelokupni učinak DPS-vlasti. A to susiromaštvo i nezaposlenost, apatija i beznađe, zarobljene institucije, promašeni i devastirajući projekti bez perspektive, bez budućnosti.

U „VOLI“-ju je od juče novozaposlenih ukupno dvadesetak radnika (iako je predsjednica opštine najavljivala dvjesta novih radnih mjesta!), i to na teškim poslovima, s ogromnim brojem radnih sati, uz veoma male zarade. A, dok partijski tajkuni i Milovi „drugari s basketa“ šire svoje poslovne imperije, narod gladuje.

Zbog svega ovoga krajnje je vrijeme da se zaustavi dalje pustošenje Danilovgrada i Crne Gore, dalja otimačina resursa građana! Treba se izboriti protiv socijalne bijede i dužničkog ropstva! Zato spriječimo dalje političko i kulturno porobljavanje i namjeru osione vlasti da zaplijeni, rasproda i bagateliše naše vrijednosti i naše svetinje. Ne damo Danilovgrad! Glasajmo za budućnost Danilovgrada! Glasajmo Za budućnost Crne Gore!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.