Medojević: Ako DPS pobijedi, penzije će biti smanjene!

2

piše: Nebojša Medojević

Vlada Crne Gore ipak tajno pregovara sa MMF oko novog aranžmana za podršku budžetu. U sklopu tih pregovora Vlada se obavezala da ce izvršiti fiskalna prilagođavanja. Narodskim rečnikom, Vlada je pristala da drastično smanji troškove budžeta i da ih uskladi sa budžetskim prilivima koji će do kraja godine biti manji za najmanje 30%.

Vlada je pristala da smanji penzije i to treba da znaju penzioneri koji ih glasaju.

DPS je odlučio da zakaze izbore, kad im vrijeme nije, u sred najžešće epidemije, 30.08. jer znaju kakav su program štednje dogovorili sa MMF. Smanjenje plata i otpuštanje iz javnog sektora i SMANJENJE PENZIJA. Uvođenje kriznog poreza od 15% na plate preko 450 eura itd itd.

Da bi sakrili smanjenje penzija DPS je na brzinu usvojio izmjene zakona o PIO, kako bi povećao iznos najmanje penzije od 128 eura na 143 eura. Minimalnu penziju prima nešto preko 11.000 penzionera.

A smanjenje penzija ce biti linearno i pogodiće SVE penzionere. DPS nije planirao da smanjenje penzije bude procentualno vece za najveće penzije, a da ga nema za najmanje penzije. Tako da će ovo povećanje od 13 % za penzionere sa minimalnom penzijom, u slučaju da DPS formira Vladu, biti automatski poništeno SMANJENJEM penzija.

Da DPS ne namjerava da smanjuje penzije, glasali bi za moj amandman koji je garantovao da se iznos penzija neće smanjivati i da država garantuje iznos penzije.

U slučaju da u Fondu PIO i budžetu ne bude novca za isplatu punog iznosa, neisplaćeni dio penzije postaje dug države, a penzioneri dobijaju državne obveznice kojima mogu platiti obaveze prema državi-režijske troškove, poreze, ljekove i sl.

DPS je ODBIO moj amandman i jasno stavio do znanja PENZIONERIMA, da će penzije biti smanjene.

DPS ne planira da nedostajuća sredstva u budžetu nadomjesti zaplenom imovine kriminalaca, oporezivanjem bogatstva, ukidanjem subvencija za male HE, nepotrebnih javnih nabavki, javnih radova, jer se tako hrane DPS tajkunske aždaje.

DPS će nastaviti jedinu politiku koju zna. Profit ide u džepove korumpiranih političara i sa njima povezanih DPS tajkuna, a troškove štednje i aranžmana sa MMF, platiće građani, i to oni najsiromašniji.

Zato poziv PENZIONERIMA da 30.08. glasaju za politiku koja ima NEĆE smanjivati penzije i koja ce teret krize prebaciti na leđa tranzicionih dobitnika- tajkuna i lopova.

2 Comments
  1. Traktorist komentariše

    Jedi izmet litiustaso

  2. Q komentariše

    Ako ovaj narod izglasa DPS ponovo nece mu ni trebati penzije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.