Ima se, može se: Biznismeni donirali DPS-u blizu pola miliona!

2

Demokratska partija socijalista (DPS) do sada je od donacija za izbornu kampanju za parlamentarne izbore dobila skoro pola miliona eura, odnosno 477.712 eura, pokazuju podaci koje je objavila Agencija za sprečavanje korupcije (ASK).

Taj iznos partija lidera Mila Đukanovića, koji je i predsjednik države, prikupila je za mjesec dana – od 5. jula do 3. avgusta.

Na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, partije su dužne da ASK dostavljaju petnaestodnevne izvještaje o donacijama.

Prema posljednjem izvještaju koji je ASK objavila u nedjelju uveče, DPS je od 20. jula do 3. avgusta dobila 358,8 hiljada eura priloga. U periodu od 5. do 19. jula njoj je uplaćeno 118.840 eura. Sve to samo za parlamentarne izbore.

Maksimalni iznos donacija dozvoljen Zakonom o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja, 5.000 eura, vladajućoj partiji uplatili su u posljednje dvije sedmice Igor Mašović, Milić Novović i Nenad Ivanović.

2 Comments
  1. Zeko komentariše

    Darežljivi su prema stranci nego sto su prema nekateu 😂😂😂 Ološi

  2. Kontra revolucija komentariše

    A koje sume su prosle tajnim kanalima ?.
    Ako se zna da se kradje drzavne imovine od strane vlade i njihovih tajkuna i fukara krecu u miliardama, su pola miliona kapljica vode !!!.
    Kad znate da jedan tajkun godisnje daje kosarkasima vise miliona evra za svoje privatno zadovoljstvo onda je ova suma za njegove pljackaske partnere nista !!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.