Grčka policija znala da Kožar i Hadžić borave na jonskoj obali

0

Portal Tovima.gr objavio je tekst o učestalim napadima u Grčkoj nakon izlaska iz karantina, ističući likvikaciju crnogorskih državljana Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula na Krfu, prenosi Pobjeda.

U tekstu se ističe i da je grčka policija utvrdila prisustvo 50 pripadnika srpske mafije u toj zemlji, te da pokuša metodičnije da isprati „kolonije“ stranaca koji su kriminalne aktivnosti preselili na jug Grčke.

Od ranije je poznato da grčka policija ispituje moguću umiješanost crnogorskih kriminalnih grupa u ilegalne aktivnosti u Grčkoj koje se odnose na krijumčarenje droge i cigareta.

U istrazi posljednjeg ubistva na Krfu policija je, kako se navodi, došla do nekih tragova ubica koji su, nakon napada, pokušali da napuste grčko ostrvo. Jedna od pretpostavki je da su egzekutori pobjegli gliserom do obala Epira ili Albanije.

Kako je ranije saopšteno Pobjedi iz grčke policije, zbog dvostrukog ubistva saslušano je više osoba. Za sada istraga ukazuje da je ovaj slučaj povezan sa likvidacijom vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića koje se dogodilo u januaru u kafani na grčkom području Vari.

U Kožara i Hadžića je iz zasjede ispaljeno 29 hitaca u predjelu grudi i glave, a na mjestu zločina pronađeno je više od 30 čaura iz dva različita oružja.

Grčki istražitelji su pored tijela ubijenih pronašli falsifikovana dokumenta, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva mjeseca ranije.

Kožar je imao falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 eura, a zaplijenjen je i pištolj glok, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dvije žrtve.

 

izvor:fosmedia

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.