Džemal Perović se povlači iz javnog života

3

Povući ću se iz javnog života, kako na bilo koji način ne bih bio na smetnji narastajućem navijanju i optimizmu, a ostajući privržen Sporazumu o budućnosti i svom potpisu na njemu, poručio je Džemal Perović, građanski aktivista i jedan od lidera nekadašnjeg pokreta Odupri se, piše Dan.

On ističe da je šef režima (Milo Đukanović) zakazao izbore za 30. avgust ove godine u situaciji kada nema osnovnih uslova za njih, kada nije ispunjen nijedan uslov iz Sporazuma o budućnosti, nisu implementirane preporuke Evropske komisije o izmjeni izbornog zakonodavstva, nema pravnog epiloga afera Snimak i Koverta, glavne institucije za sprovođenje izbora su u v.d. stanju, Javni servis je pod totalnom kontrolnom režima…

“Svjesni svega ovoga, čelnici opozicije idu na izbore i nastavljaju staru priču o pobjedi, bez ikakvog pokrića. Iako mislim da je Sporazum o budućnosti, i mapa puta predstavljena u njemu, jedini način da se dođe do poštenih izbornih uslova, vladavine prava kao osnova svega, sistemskih promjena i drugačijeg oblikovanja politike sa neposrednim uključivanjem građana u procese, poštovaću najavu opozicije da u sadašnjim uslovima pokuša ono što smatram nemogućim da smijeni režim. Stoga ću se u narednom, predizbornom periodu, povući iz javnog života, kako na bi lo koji način ne bih bio na smetnji narastajućem navijanju i optimizmu, a ostajući privržen Sporazumu i svom potpisu na njemu”, kazao je Perović.

To čini, kako je naveo, iz poštovanja prema opozicionim biračima, kojima pripada od 1990. godine.

3 Comments
  1. roro komentariše

    Džemale Peroviću,veliki Građanski protesti su propali onog dana,kada ste se povukli pred jednom običnom „dojavom“ iz Udbe,da se spremaju incidenti te večeri,kada je trebala sva Crna Gora da dođe i ne mrda iz centra Podgorice.Pa šta ako je i bila istina?Bili smo spremni kao zapete puške.Snaga, moć,energija je bila na strani građana.Nema povlačenja.Ispustili ste momenat,i sada je red da se povučeš i ti i ostali iz pokreta Odupri se.

  2. blllok83 komentariše

    a maxe vise da te ne gledamo!!! Odupri se PREVARE i fejsbuk analiticari ii borci

  3. Blagota komentariše

    Obavio je posa za Mila, pa sad komotno može.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.