Teorije zavjere DPS medija: Crnoj Gori okupacija prijeti samo od Milovog režima

2

Crnogorska vlast je svesna toga da će se njena okupacija Crne Gore okončati ukoliko opozicija na predstojeće parlamentarne izbore, zakazane za 30. avgust ove godine, izađe jedinstvena.

Iz tog razloga je u aktuelnom periodu apsolutni prioritet vladajućih struktura da zavade, razjedine i podele opozicione snage u više „kolona“.

U skladu sa tim, ni medijska aparatura suverena Crne Gore Mila Đukanovića ne propušta priliku da dodatno unese pometnju i pokuša da izvrši uticaj na pad rejtinga pojedinih opozicionih subjekata, te posledično i opozicije u celini.

U navedenom cilju, izjave, postupci i aktivnosti opozicionih subjekata se, nakon provlačenja kroz „iskrivljeno ogledalo“ propagande, u skladu sa već izgrađenim lažnim postulatima kojima se borba za lično bogaćenje naivnima i slaboumnima podvaljuje kao „vjekovna borba za oslobođenje crnogorske nacije“, prezentuju kao produkt navodnog neprijateljskog uticaja izmišljenog stranog okupatora, oličenog ni manje ni više nego u najbližem, bratskom narodu i njihovoj državi.

Poslednji u nizu ovakvih postupaka Đukanovićeve propagande je i plasiranje neistinite teze da je predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković navodno instrumentalizovan od strane Beograda, te da ga „hegemonističke mračne sile“ u cilju pokoravanja Crne Gore prisiljavaju da se angažuje na ujedinjenju crnogorske opozicije, optužujći ga i za navodnu izdaju crnogorskih nacionalnih interesa, koji se u aktuelnoj konstelaciji u stvari svode na Đukanovićeve lične interese.

Iza ovakvog plasiranja neistina, odnosno navodne borbe protiv izmišljenog neprijatelja, stoji već ustanovljena namjera crnogorskog režima da sve neistomišljenike, po već dobro oprobanom i provjerenom receptu, neosnovano i lažno proglasi za „izrode, strane plaćenike i domaće izdajnike“, kako bi se na taj način, putem u potpunosti kontrolisanih nacionalnih medija, istakao navodni legitimitet anticivilizacijskog i nedemokratskog postupanja državnog aparata, uz zloupotrebu monopola sile, prema čitavoj kategoriji stanovništva, uključujući i viševekovne, tradicionalne entitete, kao što je Srpska pravoslavna crkva.

Naime, dovođenje opozicionih lidera i drugih neistomišljenika u izmišljenu vezu sa navodnim stranim faktorom, pored pokušaja njihove diskreditacije kod lakovjernijeg dijela stanovništva, crnogorskim vlastima pruža „osnov“ za primjenu represije prema njima, odnosno njihov progon, zatvaranje, razne oblike maltretiranja, pa i ugrožavanje i suspendovanje njihovih osnovnih ljudskih prava.

Predstojeći izbori će jasno pokazati da li efekti Đukanovićeve propagandne mašinerije mogu da mu obezbijede nastavak privatizacije države, ili je stanovništvo Crne Gore prozrelo dosadašnje prevare i shvatilo da je jedina okupacija koja im prijeti, ona od strane Đukanovića i njegove organizacije.

(Glas javnosti)

2 Comments
  1. Baja_California komentariše

    Bojite se Srba, i treba da se bojite no sto ! Hrvati, Bugari, Turci, Austrougari pa ni Nato nam nije moga nista, necete ni vi iz Rastoka, Rasova i sto vadite krtolu posle kise da jebe oca !

  2. Traktorist komentariše

    Samo jbte majku cetnickim klerofasistima, urokanoj litinarkomaniji i bradTim ustasama

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.