Dokument koji ruši DPS teoriju: Knjaz Nikola poklonio Crkvi svoju imovinu, a Milo bi da otima svetinje! (FOTO)

5

Današnji crnogorski vlastodržac Milo Đukanović bi da otima crkvenu imovinu, pod izgovorom da je ona državna, a knjaz Nikola je svoju imovinu u Danilovgradu poklonio Sabornoj crkvi u Nikšiću!

Iz dokumenta od 4. oktobra 1900. godine, iz koga se jasno vidi da je knjaz Nikola poklonio Sabornom hramu u Nikšiću svoju baštu u Danilovgradu i zemlju u Šlivlje.

Iz dokumenta se takođe vidi da je i knjeginja Milena poklonila četiri ikone za novi Saborni hram Sv. Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Dokument se nalazi u Arhivu Mitropolije pod red.br 1400/1900.

“Jasno se vidi da knjaz Nikola nije svoju privatnu imovinu poklanjao državi već Mitropoliji, što svjedoči da su privatna, crkvena i državna imovina u Knjaževini i Kraljevini Crnoj Gori bile odvojene, a ne da je crkvena imovina bila državna kao što današnji vlastodršci neukima žele da prikažu, napisao je na svom Fejsbuk profilu publicista Jovan Markuš.

5 Comments
  1. Đuka komentariše

    Pa što je tu čudno? Poklonio je Crkvi u Nikšiću! Nije je poklonio Mitropolija ili SPC.

  2. Q komentariše

    Istorija svijeta je pocela sa nastankom DPS-a,dakle sve ono sto se desilo prije toga se ne prihvata kao relevantno!Najvjerovatnije a mi to jos ne znamo i Hrist je razapet 2006.g. za vrijeme Mila.

  3. akvarius komentariše

    Majke mi mile meni je ovih iz dps zao posebno onih mladih ljudi koji arlaucu a ne misle svojom glavom.PRAG I KUCA SU ZAKON. Neznam oce li i ovo razumjeti no jos da dodam i magarac zavrsi fakultet ali magarac ostaje magarac.

  4. Streetboys komentariše

    A ono jeste,Nikšić i Danilovgrad su u Srbiji,hahahahaha. Kakve gluposti,sto ta SPC ne šalje pare iz Srboje za Crnu Goru,nego sve pare od dobrotvornih donacija idu za Srbiju? Zna se tacno da samo iz svetog Ostroga godisnje ode za Srbiju preko 40 miliona. Kad su tako dobri i posteni iz SPC sto to ne kazu javno,dje su pare od svih postovaoca svetog Ostroga!?

    1. ja komentariše

      Nije poklonio Niksicu i Danilovgradu nego sabornoj crkvi koje je SPC. A sto se tice OStroga, pa smanjite dozivljaj, eto Sv. Vasilije je (cudo Bozije) sebe smatrao Srbinom, bas kao i Knjaz Nikola. Srbi su narod a Crnogorci, Hercegovci, Sumadinci itd su isto Srbi, samo geografski rasporedjeni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.