Uhapšen brazilski državljanin: Naručio ubistvo Srbina u Brazilu, pa lažirao svoju smrt i organizovao sopstvenu sahranu!

0

Brazilac Hernandes Oliveira de Silva (38), za kojeg se veruje da je naručio ubistvo Marjana Jocića (39) iz Zaječara, pokušao je da izbegne hapšenje tako što je lažirao svoju smrt u Paragvaju, javlja UltimaHora.

Silva, koji slovi za vođu bande čiji je i Jocić navodno bio član, uspeo je da nabavi izvod iz matične knjige umrlih u kom se navodi da je preminuo 22. juna od zastoja srca i gušenja.

Organizovana je čak i sahrana koju je, veruje se, Silva sam platio. Na grobu je položen i spomenik, koji je begunac verovatno takođe sam finansirao, kao i čitulju objavljenu u novinama. Čitava prevara otkrivena je u petak, kada je uhvaćen u Kanelonesu u Urugvaju.

Umrlicu je, kako se sumnja, potpisao jedan od zaposlenih u opštini, zbog čega je pokrenuta i interna istraga. Prema prvim informacijama, službenik koji se tereti za izdavanje lažne umrlice, nije smrt zaveo u knjigama koje vodi, pa se sumnja da je možda potpis i falsifikovan.

Uhapšeni de Silva nalazi se na Interpolovoj poternici. Na teret mu se stavljaju bar tri ubistva, ali i optužbe za trgovinu drogom. On je uhapšen u Montevideu sa lažnim dokumentima koje glase na ime Ruan Kortes de Silva.

Telo Jocića pronađeno je u maju u blizini Plavog jezera u Brazilu, u blizini grada Kuritiba. Tamošnja policija je, kako je tada preneo brazilski medij Banda B, pored muškarca pronašla i pasoš na kojem piše da je državljanstvo žrtve srpsko.

Jocićev leš ugledala je jedna od meštanki u kamenolomu nedaleko od jezera, a rane na njegovom telu ukazivale su na to da je u njega pucano iz pištolja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.