Vujičić: Ministarka sa Kosova kadrira po Crnoj Gori, vlast ćuti

0

Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova, Meliza Haradinaj-Stubla bez obzira što kosovske institucije snažno rade na razbijanju i nestanku crnogorskog etničkog bića na kosovskoj zemlji, kazao je Slobodan M. Vujičić, predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova.

“Tokom njene zvanične posjete albanskom nacionalnom vijeću i albanskim političkim partijama u Crnoj Gori, bila je vrlo angažovana na formiranju jedinstvene albanske liste na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima koji su zakazani za 30 avgust tekuće godine. Time se direktno umiješala u izborni proces i unutrašnu politiku Crne Gore, na šta su crnogorske vlasti naravno ostale nijeme.

Ministarka je takođe poručila albanskom narodu da će se Kosovo angažovati na unapređenju njihovog položaja koji zaslužuju u Crnoj Gori, ali se ni jednom riječju nije osvrnula na potrebu uređivanja formalno pravnog položaja crnogorske zajednice na Kosovu. Nije se osvrnula, jer je naš neprimjereno težak i ponižavajući položaj kao i povratak prognanih i njihove otete imovine apsolutno i ne interesuje, a i što bi kada ih u tome vlast u Crnoj Gori zdušno podržava.

Tokom navedenih sastanaka, potrebno je naglasiti, nijesu poštovane ni mjere nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Crne Gore, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.