Zogović pitao Nuhodžića: Ko je naredio nezakonito držanje mitropolita Amfilohija u policiji?

4

piše: Milun Zogović, poslanik DF-a

Po čijem naređenju je policija nakon odluke postupajućeg tužioca  Nikole Boričića o puštanju na slobodu držala više od tri sata zatočenog Arhiepiskopa Cetinjkog, Mitropolita crnogorsko-primorskog i Egzarha Pećkog trona Visokopreosveštenog dr Amfilohija Radovića?

Ko je naredio policiji da suprotno odluci tužioca satima drži i isleđuje Mitropolita, navedite imena svih policijskih službenika koje ste smijenili ili je protiv njih pokrenut postupak zbog ovako grube zloupotrebe službenog položaja a u cilju vjerskog progona Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori?

Mitropolit Amfilohije je u zgradu CB Podgorica ušao u 11 h i 14 minuta postupajući Tužilac je u 13 h i 52 minuta naložio policiji da ga pusti na slobodu ali je on zadržan do 17 h i 14 minuta, tri i po sata nakon oduke tužioca. Ko je počinio krivično djelo iz člana 162 st. 2 KZ, tj protivpravno lišio slobode Mitropolita Amfilohija u preiodu od 13h i 52 minuta do 17h i 14 minuta?

Gospodine ministre, nije bilo davno kada sam vas kroz poslaničko pitanje upozoravao da će nakon istrzanja Uprave policije iz funkcionalne nadležnosti ministarstva vama ostati samo da snosite odgovornost i branite Veljovićeve zvještaje.

Evidentno je da se Uprava policije potpuno otrgla kontroli i da je gospodin Veselin Veljović stvarni šef ministarstva na čijem ste vi čelu?

Žao mi je što će istorija upamtiti da ste vi bili formalno na čelu Ministarstva policije kada je sprovodjen još od vremena inforbiroa ne vidjeni vjeraki i politički progon.

Počev od montiranja lažnog državnog udara i progona DF-a, nastavljen hapšenjem kompletnog poslaničkog kluba DF-a kako bi se obezbijedili uslovi da se izglasa sramni Zakon o slobodi vjeroisovijesti.

Ko je gopodine ministre naredio hapšenje citavog poslaničkog kuba DF nakon kojeg je krenuo epohalni svenarodni otpor za odbranu svetinja?

Policijska brutalnost se iz dana u dan samo pojačavala, prebijali ste i hapsili građane, sveštenike a onda čak i vladiku Joanikija i mitropolita Amfilohija a njihova pribranost, staloženost, pastirska vizija i briga za vjerujućim narodom čuvaju mir u Crnoj Gori, jer ste očigledno zaboravili da je dovoljan samo jedan njihov poziv vjerujućem narodu posle kojeg ništa u Crnoj Gori više ne bi bilo isto.

https://www.facebook.com/946505742089103/posts/4143965389009773/?vh=e&d=n

 

4 Comments
  1. Traktorist komentariše

    Pohvala policiji, japsiti pljačkasku bagru

  2. Traktoristin komšija komentariše

    Ne zamerite Traktoristi,malo je nervozan jer sa mu upeavo j.bao hanumu…nije nesto,ali moze da prođe.

  3. Munja komentariše

    Utvrđivati identitet Amfilohije, kada ne nosi ličnu kartu.. Brzo će on u Spuž

  4. Traktorist komentariše

    Sto nas opterecujete, sta nas briga, morete ga jbt sto se tice naroda

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.