Stanić (SDP): Žarko Radulović iz SD-a baca bisere, a nalazi se u povlašćenom položaju kod države!

1

Ako je iko pomislio da nas član Predsjedništva SD Žarko Radulović poslije epizode sa radnicima sa Filipina ne može iznenaditi novim „biserom“, on je prije par dana dostigao novo dno u vidu izjave da „Vlada treba finansijski da podrži samo one koji mogu da prežive, a ko ne može da preživi, taj je već umro i ne treba ga pomagati“, ocijenio je Mirko Stanić, funkcioner SDP-a.

“​Mislim da bi se i najveći zagovornici surovog kapitalizma sa početka prošlog vijeka zgrozili nad ovim nedostatkom bilo kakve želje za solidarnošću sa ugroženima i da bi se od ove izjave ogradili i najveći krupni kapitalisti iz 1890-te ili 1910-te.

​Ova logika iz pretprošlog vijeka bi imala smisla da hotelijer Radulović nije već sada među 1% povlašćenih od strane države i da on već sada nije u privilegovanom položaju u odnosu na 4.000 ugostitelja, jer plaća samo 7% PDV na ugostiteljske usluge, dok svi ostali plaćaju 21%. Ovaj predlog poslanika SD, DPS i Pozitivne je usvojen ekspresno prije 5 godina, kako bi se pomogli najbogatiji i najmoćniji, umjesto oni sa manjim obrtom.

​Po mišljenju Radulovića odnos prema turističkoj privredi i privredi uopšte bi se mogao sublimirati ukratno – „ko ima, daj mu još, ko nema – njemu i ne treba“.

​Umjesto predloga kako da se pomognu sektori koji zapošljavaju 30.000 naših sugrađana, „biznismen“ Radulović se valjda samokandidovao za prioritetno dobijanje pomoći. O njegovoj brizi za radnike i visini plata, najviše znaju oni koju su tamo radili, ali brine što je Radulović sličnu sudbini namijenio i hiljadama vrijednih i posvećenih privrednika i zaposlenih u crnogorskoj turističkoj privredi.

​SDP je nasuprot ovakvoj logici, sahranjivanja crnogorskih preduzeća i gašenju radnih mjesta, pripremila cjelovit paket zakonskih rješenja kojima bi se pomogli svi ugostitelji i hotelijeri, ali i ostali u turističkoj privredi, poput suvenirnica, rent-a-car i turističih agencija, vodiča i drugih čiji će prihodi ove godine biti manji od 10% od onog što su imali proteklih sezona.

​Predlog SDP-a je smanjenje stope PDV za sve ugostitelje i hotelijere na 7%, mjera koju su već donijele Austrija, Velika Britanija, Bugarska, Grčka, Kipar, Litvanija i mnoge druge zemlje, kao i kreiranje garantne šeme kojom bi crnogorski privrednici dobili povoljne kredite, sa 3% kamate i povoljnim grejs periodom čime bi očuvali svoje biznise i radna mjesta za crnogorske građane. Na ovaj način bi ekonomski „preživjeli“ svi i nastavili sa normalnim radom već naredne godine, na zadovoljstvo svih koji žele jaku Crnu Goru”.

1 Comment
  1. Vukota komentariše

    E ovo je Staniću naknadna pamet koja SDP ne donosi poene,nnaprotiv. Radulović,
    bizmismen, je do juče bio uvaženi člsn i privrednik kod svih SDP i SD rukovodilaca. Kod njega ste, po povlašćenoj, cijeni
    organizirali dosta sastanaka tako da bi bilo pošteno da sada bar se uzdržite od komentara.
    Radulović nema političku težinu, tako da on nije prava politička meta. Osim ako nemate namjeru da ga zamijenite.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.